Kvěch s Milíkem míří do Güstrowa

Téměř po dvou měsících je zpět Speedway European Championship. První kolo se odehrálo v polské Czestochowě, nyní je čas přesunout se za německé hranice a zamířit na sever do Güstrowa, kde se již poosmé uskuteční závod ME jednotlivců.

V současné chvíli je lídrem šampionátu vítěz prvního kola Leon Madsen. Hned za ním je Mikkel Michelsen, který na obhájce titulu ztrácí pouhý bod. Poprvé se v letošním šampionátu ukáže Janusz Kolodziej, který nemohl v prvním závodě startovat pro své zranění. Poprvé se představí také Dominik Kubera, Grzegorz Zengota a Andreas Lyager. Všichni čtyři budou jistě chtít ukázat svou nejlepší formu a zároveň získat co nejvíce bodů do průběžného pořadí.

Představí se i domácí jezdci – Kai Huckenbeck a Norick Blödorn. Mladý Blödorn bude startovat na divokou kartu a má tak šanci se v šampionátu pořádně uvést.

I čeští fanoušci mají v šampionátu své zástupce – Jana Kvěcha a Václava Milíka. Kvěch skončil ve svém debutu na SEC v úvodním kole na 10. místě, Milík pak na místě čtrnáctém.

Vstupenky na druhé kolo TAURON SEC 2023 jsou stále k dispozici na www.speedwayeuro.com. První jízda startuje v 19:00.

Startovní listina – SEC 2023 Güstrow:
1 Dominik Kubera
2 Andreas Lyager
3 Janusz Kolodziej
4 Grzegorz Zengota
5 Jan Kvěch
6 Adam Ellis
7 Dimitri Berge
8 Antonio Lindbäck
9 Mikkel Michelsen
10 Andžejs Lebeděvs
11 Václav Milík
12 Kacper Woryna
13 Patryk Dudek
14 Leon Madsen
15 Kai Huckenbeck
16 Norick Blödorn
17 Lukas Baumann
18 Ben Ernst

Zdroj: Speedwayeuro.com
Foto: Arkadiusz Siwek

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*