AMK ZP Pardubice po úvodním kole drží prvenství

Dnešní Extraliga družstev v Praze měla několik otazníků. Tím prvním byl otazník nad počasím. Ač ještě dvě hodiny před závodem na stadionu svítilo sluníčko, hodinu před již bylo vše jinak a na dráhu se snášely kapky deště. Pořadatelé se tak rozhodli, že se neuskuteční slavnostní nástup a hned v 18 hodin začne závod. 

První jízda byla v kategorii 250 ccm. Pak již následovala první jízda Extraligy družstev, z které přijel vítězně Andžejs Lebeděvs a připsal první body pardubickému týmu. Druhé jízdě dominoval Laguta, který měl velký náskok nad Milíka. Ve třetí jízdě měl nejlepší start Adam Bednář, ale nakonec jízdu vyhrál Kössler. Velká smůla potkala Jana Kvěcha, který se hnal za Martinem Vaculíkem a chtěl ho předjet. Bohužel svůj motocykl nezvládl ukočírovat a v jízdě upadl. Stihl se však odklidit s dráhy a jízda tak nemusela být zastavena.

V páté jízdě najel Hynek Štichauer do pásky a dostal patnáctimetrový handicap. I tak dokázal vybojovat bod na Kösslera, jízdu vyhrál Walaszek. Šestá jízda přála Klímovi, který byl po startu nejlepší, ale svou pozici již nedokázal uhlídat, dostal se před něj Polis i Vaculík. V osmé jízdě se potkal Laguta s Lebeděvsem, dalším horkým favoritem byl Kvěch. Jenže ten prostě neměl svůj den, nestačil jak na Lebeděvsem, tak i na Lagutu, který dojel na druhém místě.

Ve třinácté jízdě nasadil manažer týmu Tomáš Topinka Jana Kvěcha s žolíkem. Jenže co čert nechtěl…Honza nejen, že špatně odstartoval, ale při probojovávání se dopředu najel do Valkoviče, který upadl, jízda byla zastavena a z opakovaného startu byl vyloučen pražský jezdec. Tím žolík propadl a tři body přivezl Pardubicím Štichauer. 

Dvacátá jízda přivedla na tribuny značnou míru kontroverze. Do jízdy nastoupil Bednář, Laguta, Krčmář a Lebeděvs. Bednář, ale dokázal raketově vystartovat a zaujal první příčku, nechal za sebou nejen Lagutu, ale i Lebeděvse. Jenže v poslední zatáčce Laguta mladého Pražana vyvezl a Bednář upadl na dráhu. Rozhodčí Lenka Felix se rozhodla pro vyloučení Bednáře, což se setkalo se značným nepochopením všech přítomných. Jenže rozhodnutí rozhodčího je neměné a tak si 3 body připsal Lebeděvs, dva body Laguta a Krčmář si dojel pro jeden bod. Byl to tak hořkosladký konec skvělého a napínavého závodu. A Lebeděvs byl jediným neporaženým jezdcem večera.

První kolo nejvyšší české soutěže vyhrál tým AMK ZP Pardubice, druzí skončili jezdci ze Žarnovice a na třetí příčce se umístil tým AK Slaný.

1. AMK ZP Pardubice – 39 bodů
Václav Milík – 13 (2,3,2,3,3)
Andžejs Lebeděvs – 15 (3,3,3,3,3)
Matouš Kameník – 4 (R,1,3)
Hynek Štichauer – 7 (2,1,1,3,0)
Jan Jeníček – 0 (R,0)

2. SC DYNAMAX Žarnovica – 34 bodů
Sebastian Kössler – 4 (3,0,0,0,1)
Martin Vaculík – 12 (3,2,3,2,2)
Artem Laguta – 13 (3,2,3,3,2)
Jakub Valkovič – 5 (1,1,0,2,1)

3. AK Slaný – 26 bodů
Oskar Polis – 11 (2,3,2,1,3)
Grzegorz Walasek – 6 (0,3,2,1,0)
Eduard Krčmář – 8 (1,2,2,2,1)
Bruno Belan – 1 (F,0,1,0)
Matěj Frýza – 0 (0)

4. AK Markéta Praha – 20 bodů
Jan Kvěch – 8 (F,1,3,F,2,2)
Jaroslav Vaníček – 0 (0,R)
Daniel Klíma – 5 (1,1,1,1,1)
Jan Macek – 1 (0,1)
Adam Bubba Bednář – 6 (2,2,0,2,F)

 

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*