Leon Madsen lídrem šampionátu SEC

V sobotu v polské Czestochowě odstartoval první závod seriálu TAURON Speedway Euro Championship. Do něho vstoupili i dva čeští jezdci Jan Kvěch a Václav Milík. Závod začal v netradičně brzkých hodinách, krátce po páté hodině začal slavnostní nástup a stadion zaplnil poměrně slušný počet fanoušků. Oproti loňským ročníkům byla poměrně ochuzená fan zóna, ale jinak závodu nechybělo vůbec nic. Závody byly skvělé, hodně se předjíždělo a finálová jízda atraktivnost závodů jen potvrdila.

Hned na startu první jízdy se objevil Václav Milík. Měl skvělý start, ale bohužel jen to nestačilo a nakonec se propadl na poslední pozici. Do druhé jízdy nastoupil Jan Kvěch, který taktéž začal jízdu velmi dobře, dokonce se pral o druhé místo, ale nakonec skončil také čtvrtý. Ve třetí jízdě předvedl Andžejs Lebeděvs jak se má tento závod jet! Jel ideální stopu a jeho první místo v jízdě nemohl nikdo ohrozit. Poslední jízda první série dopadla nejlépe pro Michelsena, kterému vůbec nevyšel start, ale dokázal se probojovat na první místo. O to se ho snažil připravit ještě Patryk Dudek, ale Dán si svou pozici uhlídal.

Pátá jízda se musela opakovat pro start Antonio Lindbäcka, který z pádu dopadl nejlépe jak mohl. V letu se dostal na nohy a do depa došel po svých. Z opakovačky byl samozřejmě vyloučen a jízdu vyhrál opět Michelsen. Ani v šesté jízdě se Václavu Milíkovi nedařilo, opět dojel do cíle jako poslední. V sedmé jízdě se znovu padalo, a to když Huckenbeck atakoval Woźniaka. Němec byl označen za viníka Polákova pádu a uznány byly technické body. V osmé jízdě se předvedl Jan Kvěch, který se dostal na druhé místo a ještě se snažil najít recept na Bergeho. Ten nakonec nenašel, ale dojel si pro první dva body. Po druhé sérii měli bodový maximum jen Michelsen a Lebeděvs.

V desáté jízdě udělat Václav Milík velkou chybu, která ho stála dva body. Z druhého místa se propadl na poslední a opět nebodoval. Zatímco Václavovi se naděje na finále rozpadala, Honza měl stále ještě šanci, kterou si další jízdou ještě navýšil. V jedenácté jízdě se po startu držel na prvním místě, s kterým mířil do cíle. Bohužel se zřejmě nechal příliš brzy unést prvním místem a v poslední zatáčce ho podjel Drabik, který cílem nakonec projel před českým jezdcem. Po této sérii jízd měl bodové maximum už pouze Michelsen.

Do čtrnácté jízdy nastupovali oba čeští jezdci spolu. Oběma se však vůbec nevydařil start a zatímco Honza si z jízdy přivezl alespoň jeden bod, Václav se stále v závodě trápil a připsal si další nulu. Tato nevydařená jízda pro Honzu ještě neznamenala konečnou. Stále mohl pomýšlet do Race off v případě, že by ve své poslední jízdě porazil Iversena a dojel si pro tři body. To se bohužel v sedmnácté jízdě nestalo, dojel druhý za Iversenem a tím byl pro možné finále z kola ven. Naopak Václav Milík, který na svou poslední jízdu vyměnil motocykl, se v poslední jízdě uvedl tak, jak si všichni čeští fanoušci přáli, aby tomu bylo tak po celou dobu závodů. Raketový start mu zajistil první příčku, kterou si až do cíle udržel a do bodového zisku si tak připsal první a jediné tři body.

Do té doby stoprocentní Michelsen ztratil první body až v jízdě s číslem devatenáct, kdy ho porazili Madsen a Drabik.
Do Race off postoupili Woryna, Woźniak, Iversen a Berge. Z této jízdy postoupil Woryna a Woźniak. Finále následovalo krátce poté. Všichni čtyři účastníci finálové jízdy byli favority na vítězství. Nakonec se o vítězství pral Michelsen s Madsenem a z tohoto boje vyšel vítězně Madsen. Ten měl z vítězství ohromnou radost. Vítězství potěšilo i domácí fanoušky, protože Madsen i Michelsen jsou jezdci extraligového týmu.

Madsen si na podiu převzal ještě zlatou vestu jako leader šampionátu. Stříbrnozlaté konfety pak ukončily závěrečný ceremoniál. Další závod seriálu bude v německém Güstrowě, a to až v srpnu.

Výsledky:
1. Leon Madsen – 16 (1,3,3,3,3,3) + 1. místo ve finále
2. Mikkel Michelsen – 15 (3,3,3,3,1,2) + 2. místo ve finále
3. Szymon Woźniak – 12 + 3 (2,3,2,2,2,1) + 3. místo ve finále
4. Kacper Woryna – 11 + 2 (3,1,1,3,3,0) + 4. místo ve finále
5. Dimitri Berge – 10 + 1 (2,2,2,2,2)
6. Niels Kristian Iversen – 9 + 0 (2,2,1,1,3)
7. Maksym Drabik – 9 (1,1,3,2,2)
8. Andžejs Lebeděvs – 8 (3,3,2,0,0)
9. Patryk Dudek – 8 (2,2,1,3,0)
10. Jan Kvěch – 7 (0,2,2,1,2)
11. Kai Huckenbeck – 6 (1,d,3,2,0)
12. Adam Ellis – 5 (3,1,0,0,1)
13. Timo Lahti – 5 (1,1,1,1,1)
14. Vaclav Milík – 3 (0,0,0,0,3)
15. Antonio Lindbäck – 2 (0,Fd,0,1,1)
16. Kacper Halkiewicz – 0 (0,0,0,0,0)
17. Andreas Lyager – nestartoval
18. Franciszek Karczewski – nestartoval

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*