Extraligu v Pardubicích vyhrál domácí tým

Druhé kolo extraligy se uskutečnilo ve středu 7. června v Pardubicích. Po 18. hodině přišli jezdci na nástup a poté již nic nebránilo tomu, aby odstartovala první jízda. Ve startovní listině ještě nastala jedna změna v EBEBE Speedway Team, kde Fajfera nahradil Lars Skupień.

Do první jízdy manažer pražského týmu Tomáš Topinka poslal místo Jaroslava Vaníčka Daniela Klímu, tomu se však příliš nevyvedl start a dojel bez bodu. Jízdu vyhrál Patryk Wojdyło z týmu EBEBE. Druhou jízdu nedokončil Oskar Polis, kterého zradil motocykl, cílem jako první projel Andžejs Lebeděvs z týmu ZP Pardubice. V jízdě s číslem tři triumfoval Vojtěch Šachl, který sice byl od startu na druhém místě, ale dokázal se dostat na místo první, kde si vytvořil značný náskok a cílem tak projel jako první. Ve čtvrté jízdě triumfoval pardubický kapitán Václav Milík, v páté jízdě byl nejúspěšnější Lars Skupień. V šesté jízdě suverénním manévrem proletěl na první místo Patryk Vojdyło. Sedmou jízdu překvapivě za velkého potlesku diváků ovládl mladičký Matouš Kameník. V osmé jízdě se Václavu Milíkovi nepodařilo najít optimální stopu, a tak cílem jako první projel Jakub Jamrog. V deváté jízdě se dařilo Janu Kvěchovi z pražského týmu, Oskar Polis měl v předposledním kole mírné problémy, ale dokázal vše ustát bez pádu a přivezl týmu alespoň jeden bod. V desáté jízdě nahradil Daniel Klíma Vojtěcha Šachla, start se nepovedl Michaelu Westovi a ihned v první zatáčce pro poruchu motocyklu jízdu ukončil. Velmi pěkný souboj předvedl Andžejs Lebeděvs s Jakubem Jamrogem, Lotyš byl nakonec úspěšnější.

Do jedenácté jízdy manažer týmu AK Slaný nasadil Krčmáře s Jockerem. To samé udělal i manažer týmu EBEBE, když poslal na dráhu Wojdyłu, ten dokázal Jockera proměnit v plné výši a přivezl tak pro svůj tým pěkných šest bodů. Chlupáč nedal Krčmářovi druhé místo zadarmo, Eda si však druhé místo udržel a přivezl svému týmu čtyři body. Ve dvanácté jízdě nastoupil za Bruna Belana Matěj Frýza, ale tomu se příliš nedařilo, cílem projel jako první Milík. V další jízdě nahradil Daniel Klíma Jaroslava Vaníčka, skončil na třetím místě, první cílem projel Andžejs Lebeděvs.

Ve čtrnácté jízdě přišel čas, kdy Jockera nasadil i manažer pražského týmu a na dráhu s ním poslal Kvěcha místo Chlupáče. A bylo jasné, že to byla velmi dobrá taktika, protože Kvěch dokázal Jockera proměnit s plným počtem bodů. V této jízdě nahradil Bruno Belana Matěj Frýza. V jízdě s číslem patnáct nahradil Jan Jeníček Matouše Kameníka. Po startu si vedl nejlépe Jan Kvěch, ale zkušený Jamrog využil svých zkušeností a mladého pražského jezdce udolal.

V posledních jízdách už bylo jasné, že domácím vítězství nikdo nemůže sebrat, ale pořád ještě pro ostatní tři týmy žila naděje na druhé místo, V jízdě s číslem sestnáct však Vojtěcha Šachla zradil motocykl a ten se z druhého místa propadl na poslední, i když ještě dokázal projet cílem. Tím naděje pražského týmu na druhé místo zhasla. V poslední jízdě se lídr pardubického týmu Václav Milík dostal do problémů, když ho po startu vynesla motorka na vnější okraj a stala se tak téměř neovladatelnou. Milík tak skončil na dráze a odjel do nemocnice s podezřením na úraz ruky. Vzhledem tomu, že ho čeká ještě spousta důležitých závodů, protože plochodrážní sezóna je v plném proudu, doufejme, že Václav bude v pořádku.

Vítězem druhého kola extraligy se tedy stal tým ZP Pardubice, druhý skončil tým AK Slaný a na třetím místě EBEBE Speedway Team Slaný. Pražský tým AK Markéta skončil na čtvrtém místě se ztrátou 2 bodů. Vzhledem k tomu, že výkony jednotlivých týmů jsou celkem vyrovnané a čekají nás ještě dva extraligové závody, zdaleka není nic rozhodnuto.

Výsledky:
1. AMK ZP Pardubice – 37 bodů
1   Václav Milík – 9 (3,2,3,1,Fd)
2   Matouš Kameník – 8 (2,3,0,3)
3   Anžejs Lebeděvs – 14 (3,2,3,3,3)
4   Hynek Štichauer – 6 (1,1,2,2,0)
17 Jan Jeníček – 0 (0)

2. AK Slaný – 33 bodů
13 Oskar Polis – 7 (R,2,1,2,2)
14  Jakub Jamrog – 12 (2,3,2,3,2)
15  Bruno Belan – 1 (1,0)
16  Eduard Krčmář – 11 (1,2,4,2,2)
20  Matěj Frýza – 2 (0,1,1)

3. Ebebe Speedway Team Liberec – 30 bodů
5   Patryk Wojdylo – 18 (3,3,6,3,3)
6   Lars Skupień – 9 (2,3,2,1,1)
7   Michael West – 1 (0,0,R,0,1)
8   Jedrzej Chmura – 2 (0,0,0,0,2)

4. AK Markéta – 28 bodů
9   Vojtěch Šachl – 3 (3,0,R,0)
10 Jan Kvěch – 17 (2,1,3,6,2,3)
11 Petr Chlupáč – 3 (1,1,1,0)
12 Jaroslav Vaníček – 2 (1,1)
19 Daniel Klíma – 3 (0,1,1,1)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*