Pád Nickiho Pedersena v Gorzowě

V závodě polské extraligy došlo k ošklivě vypadajícímu pádu. V patnácté jízdě závodu Cash Broker Stal Gorzów a Grupa Azoty Unia Tarnów došlo k pádu Nicki Pedersena a Bartosze Zmarzlika. Pedersen se po pádu musel odebrat do nemocnice na vyšetření.

Nicki Pedersen nezažíval loni příliš úspěšnou sezónu. Nevyhýbaly se mu vážná zranění, kvůli kterým málem ukončil plochodrážní kariéru. Nakonec se na ovály vrátil, od pořadatelů SGP získal divokou kartu, aby mohl v seriálu pokračovat jako stálý jezdec a přestoupil z týmu Unia Leszno do Unia Tarnów, kde je velkou posilou.

V závodě se Stalem však došlo ke kontaktu. Nicki Pedersen patnáctou jízdu vedl, Bartosz Zmarzlik se pokusil Dána atakovat a došlo ke kontaktu jejich motocyklů a následnému pádu. Szymon Woźniak se jezdcům na dráze snažil vyhnout a skončil na trávě. Na dráhu okamžitě přijela sanitka, Zmarzlik vstal a odešel do parkoviště závodních strojů téměř bez problémů.

Pedersen nakonec také vstal, do závodu však už nezasáhl a odjel do nemocnice na podrobnější vyšetření. Prostřednictvím instagramu pak dal svým fanouškům další informace: “Dostal jsem se do nemocnice pro scan hlavy a krku, vypadá to, že nemám žádnou novou zlomeninu v této oblasti, je to jen velmi bolestivé, ale mám zlomeninu kosti na pravé ruce zvanou pisiforme. Další informace budou zítra“.

Os Pisiforme je kost hrášková, která je uložená v proximální řadě zápěstních kůstek.


Foto:  Arkadiusz Siwek

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*