Tisková konference AK Markéta

Tiskovou konferencí AK Markéta, která se uskutečnila 20. března v klubu Lávka v Praze, provedl přítomné novináře Marek Kafka.  Na úvod sportovní ředitel AK Markéta Pavel Ondrašík přivítal přítomné novináře a seznámil je krátce s programem a poděkoval přítomné paní Barboře Rappaport z ORLEN za spolupráci, která započala již při loňském Memoriálu Luboše Tomíčka a bude pokračovat i v letošním roce. 

Poté přítomné pozval na start sezony závodem Přebor ČR, kterého se podle všeho zúčastní všichni jezdci kromě Jana Kvěcha a Václava Milíka. Zmínil i závod FIM Speedway Grand Prix a informoval, že se vstupenky na závod velmi dobře prodávají a kapacita stadionu je téměř z poloviny zaplněna. Jako stálice se v seriálu letos objeví Jan Kvěch a vzhledem k tomu, že další závodník v Praze získá divokou kartu, mohou se tedy diváci těšit, že se v Praze objeví dva čeští jezdci.

Poté paní Barbora Rappaport z ORLEN představila firmu a sdělila, že v letošním roce rozšiřují spolupráci a stávají se partnerem všech závodů na pražské Markétě.

Tomáš Topinka pochválil spolupráci s ORLEN a také současnou jezdeckou základnu. Zhodnotil zimní přípravu jezdců OLYMP CS MV a AKM, kteří se zúčastnili třídenního soustředění v Kršku. Každý z jezdců odjel kolem 90 kol a účel svezení se a protažení se po zimě byl tak splněn, všichni byli rádi, že jsou na motorce a mohou po zimě trénovat. Také zmínil, že příprava Jan Kvěcha byla více individuální, protože již ví, co potřebuje, a tak se mu rozhodli vyjít vstříc. Honza je na sezonu dobře fyzicky připraven.

Z řad novinářů byla vznesena otázka na divokou kartu v pražském závodě. Na tuto otázku odpověděl sportovní ředitel Pavel Ondrašík: „“S divokou kartou budeme čekat na první závody, na Extraligu v Praze, kde bude porovnání s Martinem Vaculíkem, Andžejsem Lebeděvsem a rozhodneme se kdo má na to získat divokou kartu. Nechceme nic uspěchat, máme čas do konce dubna. Divokou kartu budeme chtít dát jezdci, který bude schopný nějaké body získat.

Foto: FB AKM (Pavel Fišer)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*