Dnešní tisková konference AKM objasnila několik otázek

Dnes se konala první tisková konference Auto klubu Markéta v pražském klubu Lávka. Té se tradičně zúčastnili předseda klubu Petr Ondrašík, sportovní ředitel Pavel Ondrašík, extraligový manažer Tomáš Topinka a nechyběli ani zástupci jezdecké základny, tentokrát Josef Franc a Filip Hájek. 

Hlavním bodem programu byla samozřejmě nadcházející sezóna na stadionu Markéta, která bude zahájena v sobotu dne 7. 4. 2018 od 15:00 hodin závodem Prague Open. Pokud se stane vítězem závodu český závodník, tak jako v minulých letech, získá vestu náhradníka při pražském kole Grand Prix. Nechyběla ani zmínka o změnách na stadionu, především rekonstrukce ochranných bariér a sedaček na hlavní tribuně. Tomáš Topinka se také vyjádřil k faktu, že do extraligových závodů chce nasadit předně české jezdce, a to i mladé juniory. Je to především proto, aby se mladí jezdci, kteří ještě nemohou nasbírat zkušenosti z velkých závodů a zahraničí, vyjezdili a získali zkušenosti s borci, jakými jsou Matěj Kůs, Josef Franc apod. 

Stejnou strategii však zřejmě nebudou propagovat ostatní týmy a tak se junioři AK Markéta budou moci na dráze setkat i se zahraničními jezdci, z kterými jindy ještě nemají možnost přijít do styku. Prioritou je také sbírat body, ale výchova mladých závodníků je základem, kterého se Auto klub Markéta drží, zejména díky Zdeňku Schneiderwindovi, který se již léta věnuje plochodrážní mládeži. 

Řeč padla i na Václava Milíka, a to především co se týče Speedway Grand Prix. Václav má velkou šanci uspět v tomto seriálu, avšak nejprve se musí probojovat přes kvalifikační kola. Loňský závod se mu nepovedl, snad jediný v minulé sezóně, a tak se stálé místo v SGP vzdálilo. Divokou kartu dostávají především známější tváře, např. Nicki Pedersen, který byl pro pražské pořadatele malým překvapením. Letošní rok tak bude figurovat jako druhý náhradník a bude mít šanci se opět zúčastnit kvalifikačních kol, která mu mohou otevřít brány do nejprestižnějšího závodu světa.

Dotaz z řad novinářů, zda-li bude seriál Speedway Grand Prix nakonec desetidílný, nebyl stoprocentně zodpovězen. Promotéři nevydali žádné prohlášení či zprávy o tom, zda se konečný závod odjede v polské Toruni či bude seriál doplněn o nové místo. V Melbourne se však letošní ročník nepojede a promotéři hledají jiné australské místo, kde by se závod mohl uskutečnit v dalších letech.

 

 

Kalendář závodů SGP:

12/05 Varšava (POL)
26/05 Praha (CZE)
30/06 Horsens (DEN)
07/07 Hallstavik (SWE)
21/07 Cardiff (GBR)
11/08 Malilla (SWE)
25/08 Gorzow (POL)
08/09 Krško (SLO)
22/09 Teterow (GER)
06/10 Toruň (POL)

Jezdci SGP:

#69 Jason Doyle (AUS)
#692 Patryk Dudek (POL)
#108 Tai Woffinden (GBR)
#71 Maciej Janowski (POL)
#95 Bartosz Zmarzlik (POL)
#89 Emil Sayfutdinov (RUS)
#55 Matěj Žagar (SLO)
#66 Fredrik Lindgren (Švédsko)
#54 Martin Vaculík (Slovensko)
#23 Chris Holder (Austrálie)
#45 Greg Hancock (USA)
#110 Nicki Pedersen (Dánsko)
#59 Przemyslaw Pawlicki (Polska)
#222 Artem Laguta (Rusko)
#111 Craig Cook (Velká Británie)

Dnešní den se také konal trénink na stadionu Markéta, kterého se účastnil např. Josef Franc, Michal Škurla, Hynek Štichauer či Petr Chlupáč. Dobré počasí a minulý týden upravená dráha tak daly možnost jezdcům připravit se na sobotní závod. Pokud se počasí výrazně nezhorší, dráha je v dobrém stavu a závodu Prague Open nic v cestě nestojí.

Foto: prague.eu

 

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*