Vyrovnané finále. Tým Fogo Unia Leszno je letošním mistrem polské extraligy

Vyprodaný stadion ve Wrocławi přivítal domácí tým Betard Sparta Wrocław a Fogo Unia Leszno. Válka o prvenství v letošní sezóně v PGE Ekstralize trvala až do samotného závěru. Zlaté medaile na krk pověsili nakonec jezdci z Fogo Unia Leszno.

První jízda patřila domácímu týmu, v které dojel Tai Woffinden první. Woffindena podpořil Szymon Wozniak jedním bodem. Výsledek 5:1 pro Wrocław opět zvedlo diváky ze sedaček a vypadalo to, že domácí tým dnes bude silnější než tým z Leszna.

Remízy se Fogo dočkalo až ve čtvrté jízdě. Jízdu vyhrál Maksym Drabik, který překonal nový rekord dráhy (60,99), Václav Milík však dojel poslední. Pro Unii Leszno to byla šance, jak zamezit tomu, aby domácí tým bodově unikal. 

Nádhernou jízdu předvedl Emil Sayfutdinov v páté jízdě závodu. Z třetího místa se nejprve dostal na druhé místo, následně zaútočil těsně před cílem na první místo a zdařilo se. 

V jízdě dvanácté byli diváci svědci pádu Dominika Kubery. Tomu se splašil motocykl a z prvního místa se poroučel k zemi. Janowski se stihl na poslední chvíli padajícímu Kuberovi vyhnout. Pro Sayfutdinova nastala nemilá chvíle, přesto se s ní popral na jedničku. Kubera byl z opakované jízdy vyloučen, přesto si ruský jezdec dojel pro vítězství a tak dokázal alespoň remizovat.

Nejdramatičtější dvě jízdy závodu si oba týmy “schovávaly” až na závěr. Do jízdy čtrnácté nastoupili Emil Sayfutdinov (Leszno), Maksym Drabik (Wrocław), Grzegorz Zengota (Leszno) a Szymon Woźniak (Wrocław). Sayfutdinov si hned po startu ohlídal první místo a jen suverénně pro vítězství Leszna. Boj začínal za jeho zády, o druhé místo se pral Zengota s Drabikem. Grzegorz zkoušel všechny možné stopy a podařilo se. Zengota se dostal před Drabika což znamenalo 5:1 pro Leszno. Stav byl po předposlední jízdě 44 (85) : 40 (89). V závodě stále body přály Wrocławi, celkové body se přikláněly k Lesznu.

Následovala poslední jízda závodu, kde už jen jezdci Unia Leszno potvrdili, že zlatá medaile patří letošní rok týmu Fogo Unia Leszno. Pawlicki s Kolodziejem předvedli ukázkovou dvojici a další vítězství 5:1 již napevno rozhodlo o vítězství. 

Letošním mistrem polské extraligy se stal tým FOGO UNIA LESZNO! Svou partu přijel, alespoň psychicky, podpořit i Nicki Pedersen, kterému zranění nedovoluje usednout za motocykl. 

Fogo Unia Leszno – 45 (94) bodů
1 Emil Sayfutdinov 12 (2,3,0,1,3,3)
2 Peter Kildemand 1 (0,1)
3 Piotr Pawlicki 14 (2,3,1,2,3,3)
4 Grzegorz Zengota 4 (0,2,0,2)
5 Janusz Kolodziej 11 (2,0,3,3,1,2)
6 Dominik Kubera 1 (0,1, Fd)
7 Bartosz Smektała 2 (1,1,0)

Betard Sparta Wrocław – 45 (86) bodů
9 Tai Woffinden 9 (3,2,3,0,1)
10 Szymon Woźniak 6 (1,0,2,3,0)
11 Maciej Janowski 7 (3,1,2,1,0)
12 Andžejs Lebeděvs 4 (1,2,1)
13 Václav Milík 3 (0,1,2,0)
14 Damian Drózdz 4 (2,0,2)
15 Maksym Drabik 12 (3,3,3,2,1)

Závod mezi Zielonou Górou a Gorzowem o třetí místo byl odložen pro nepřízeň počasí a nesjízdnost dráhy. Tím se ohrožuje start některých jezdců na Zlaté přilbě.

Foto: speedwayekstraliga.pl

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*