Hans Andersen byl jako jezdec na Zlaté přilbě naposledy

Ještě na podzim mohli čeští fanoušci vidět v akci dánského jezdce s pohádkovým jménem Hanse Andersena na Zlaté přilbě města Pardubic. A jen málokdo tušil, že tento závod pojede naposledy. Pár měsíců poté oznámil Dán odchod z plochodrážních drah, alespoň co se aktivní jezdecké účasti týká. Bývalý týmový mistr světa a dlouholetý účastník série Grand Prix, oznámil na sociálních sítích svůj odchod, a to ve 43 letech. 

Rozhodl on sám, nikoliv projevy starých zranění

Přišel čas. Neprojevily se žádná stará zranění, mohu chodit i běhat. Mám nějaké kovy v těle, např. v ruce, ale nebolí a nedělají mi problémy. Je přede mnou ještě mnoho let, ve kterých se chci probouzet bez bolesti“, sdělil fanouškům Dán, který se nyní hodlá více věnovat rodině a který tímto prohlášení dal vale úvahám o odchodu kvůli zdraví. 

Dlouhé roky na dráze válčil se svým krajanem Nicki Pedersenem. “Naše rivalita pomohla vytvořit zájem o sport a navzájem jsme se motivovali k lepšímu, ale dnes jsme dobří přátelé,” vyjádřil se Hans k rivalitě s dánskou superstar. 

Hans Andersen se po 23 letech jako profesionál rozhodl ukončit svou kariéru a dodal, že bez podpory své ženy by nikdy nemohl tyto věci uskutečnit. Právě teď nadešel čas ji vše oplatit. 

Foto: britishspeedway.co.uk
Zdroj: sociálně sítě Hanse Andersena

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*