Tomasz Gollob má svou minci

Zřejmě jste si všimli vydání pamětních medailí, jejichž prostřednictvím chce Tomasz Guzowski, který prodává numismatické předměty, získat prostředky na léčbu Tomasze Golloba ve Spojených státech. Tomasz Gollob poskytl rozhovor Dariuszovi Ostafińskimu pro sportowefakty.pl, ve kterém uvedl, že si vždy myslel, že zlomená noha bolí, ale že to není nic proti tomu, co prožívá teď. Dva roky bojuje o uzdravení po zlomenině páteře po pádu při motokrosu.

Polský jezdec mimo jiné odpovídal i na otázky na tělo. Například zda někdy přemýšlí, jaké by to bylo, kdyby mohl chodit tak jako v minulosti. “Udělal bych těch pár věcí, které jsem si naplánoval. Jel bych Dakarskou rallye. Start byl naplánován do nejmenších detailů. Obecně byla celá moje kariéra těsně před nehodou, ke které došlo před dvěma lety, naplánována na osm sezón. Kromě Dakaru jsem se také chtěl zúčastnit mistrovství světa v motokrosu a vyhrát ho. Mohl bych si to dovolit. Po zranění zad přistály všechny sny v popelnici. Teď žiji momentem, který je dnes, zítra. Mám na čem pracovat.”

Přestože se k pádu na motokrosové trati nerad vrací, upozornil na několik chyb, které často v tomto sportu vedou ke zranění. “Podle mého názoru takové věci pocházejí z dráhových nedostatků, které by neměly být. Pořadatel by neměl předpokládat, že každý má brzdy a hlavu, protože sport je soutěž a zde se často uvolňují brzdy. Jezdíme velmi rychle a dráhy jsou stejné jako dřív… Pokud není protiváha, dějí se takové věci jako se mnou nebo s Lukaszem Lonkou (polský motokrosový závodník, který podlehl následkům havárie ze závodu v Nowodworu v letošním roce, pozn. redakce). Stokrát dokončil závod, ale ten stoprvní byl nešťastný. A ta dívka v Lipnie byla vystavena obtížnému úseku zvanému Sahara. Nesmíte takové věci dělat. Nesmíte dovolit lidem s malými zkušenostmi jezdit na tak náročných tratích. Jen se učila, dráha by měla být přizpůsobena jejím schopnostem. Navíc si myslím, že v nebezpečných motoristických sportech by měl organizátor udělat vše, aby mohl po události říct, že se postaral o každý detail.

Zároveň polský plochodrážník není příliš sdílný ani ve věci jeho zdravotního stavu. Tvrdí, že řeči nic nezmůžou, ty ho neuzdraví. Přesto něco málo prozradil. “Každodenní život je problém. Ty bolesti, co mám. To mi vadí nejvíce. V mém případě není možné dělat nic bez bolesti. Chodím spát, cítím bolest, a když se probudím, cítím také bolest. Doprovází mě po celou dobu. Toto je nejtěžší část. Člověk může žít, když je zdravotně postižený, ale problém začíná, když je poškození těla stejně velké jako u měKaždý den doufám, že se něco změní, že se něco objeví. Říkám si, že pokud ne dnes, zítra bude lépe.. Pracuji na tom, trénuji a sleduji své tělo.”

V minulosti vyzkoušel již několik léčebných metod, teď se soustředí na léčbu na klinice ve Spojených státech. “To je místo, kde se něco v mém životě může změnit k lepšímu. Snažím se však nebýt moc nadšený, ale čekat klidně. Ještě jednou poletím do Států a budu si držet palce. Nějakou dobu vím, že vyčerpání mého těla je tak velké, že existuje pouze jedna možnost, jen jedna možnost. A buď to vyjde a bude to lepší nebo to bude tragické”, přiblížil své pokračování Gollob.

Vděčný je za pomoc všech lidí, kteří dělají vše pro to, aby se Tomasz uzdravil. K mincím se vyjádřil velmi pozitivně. “Jsem za to velmi vděčný. Za pomoc a pěknou akci, protože je příjemné mít minci. Povzbuzuji fanoušky, aby si je koupili. Myslím, že to může být velmi pěkný suvenýr pro každého fanouška plochodrážního sportu”, uzavřel Tomasz.

Pokud i Vy toužíte po minci, na které je podoba Tomasze Golloba, máte možnost. ZDE si můžete vybrat mezi mincí památkovou, stříbrnou, stříbrnou s pozlacením a také zlatou, která vyjde na 16 000 złotých. Nejenže budete mít velmi pěkný suvenýr, nebo v případě drahých kovů i investici, ale také podpoříte Tomasze Golloba v jeho léčbě, u které neztrácí optimismus. 

Zdroj: Rozhovor pro sportowefakty.pl
Foto: mennictwo.pl

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*