Nicki Pedersen zraněn při polské extralize

V neděli se uskutečnil závod polské nejvyšší soutěže mezi Toruní a Zielonou Gorou, do kterého nastoupil i Nicki Pedersen. Pro něj to však nebyl příliš šťastný závod, neboť se hned v první jízdě dostal do kolize s Jackem Holderem. 

Dramatický pád se stal v nájezdu do zatáčky hned po startu. Nicki neodstartoval úplně nejlépe a byl v zádech svých soupeřů. Poté se po vnitřku dostal před Jacka Holdera, který chtěl dánského závodníka vyvést k mantinelům. Jenže Pedersen je pověstný tím, že nikdy neuhýbá z boje a možná to se mu stalo v této jízdě osudné. Jack do něho ostře najel a jelikož tento zákrok sám neustál, neboť byl Dán rozhodnut si svou dráhu držet, začal padat na dráhu. Nicki byl vzápětí sražen Holderovým motocyklem a ošklivě upadl, když ho poté ještě zasáhl jeho letící motocykl. Holder nakonec do depa odešel o vlastních silách, ale Pedersen byl z dráhy odveden na nosítkách do sanitky a následně transportován do nemocnice v Toruni. Samozřejmě z opakované jízdy byl, dle očekávání, mladý Australan vyloučen. Jelikož Nicki Pedersen již do závodu nebyl schopen nastoupit, nahradil ho Damian Pawliczak.

Poslední zprávy hovoří o zlomenině čtyř žeber, propíchnuté plíci a zlomenině prstu v pravé ruce. Zdá se, že se operaci dánský závodník nevyhne. Léčba bude vyžadovat určitě několik týdnů klidového režimu, a tak je možné, že pro tento rok Nicki Pedersen ukončí sezónu a bude se soustředit na novou. 

Zranění trojnásobného mistra světa je neštěstím také pro tým Falubaz Zielona Góra, který čeká první zářijový den boj o finále polské extraligy, a to s Betard Sparta Wrocław. Nicki bude v těchto bojích velmi chybět, neboť je jedním z tahounů zelenožlutého týmu. Že bude mít Falubaz bez Dána problémy ukázal právě i zápas, kde byl zraněn. Po odstoupení Pedersena prohrála Zielona Góra s Toruní o dva body, ale Torun je momentálně nejslabším týmem této soutěže.  

VIDEO ke shlédnutí.

Motocykl Pedersena po pádu

Foto: Fb Nicki Pedersen/ sportowefakty.pl

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*