Ze Žarnovice čeští jezdci nepostoupili

Sobotní kvalifikace do seriálu SGP v Žarnovici vyhrál Matej Žagar. V závodě startovali i dva čeští jezdci, Eduard Krčmář a Josef Franc. Přestože Krčmář závod dokončil na skvělém pátém místě, do Challenge nepostoupil.

Hned v první jízdě musel Josef Franc odolávat atakům Wellse, ale nakonec se mu to podařilo a přivezl si své první dva cenné body. První dojel Jaroslaw Hampel.  Z druhé rozjížďky si tři body přivezl Lindbäck stylem start – cíl. Norbert Magosi nestihl ve třetí jízdě časový limit a byl z této jízdy vyloučen. Místo něj nastoupil náhradník Milen Manev. Eduard Krčmář skvěle odstartoval, ale nakonec ho přemohl Matěj Žagar.  V jízdě s číslem pět Žagar také útočil na vedoucí pozici, ale Antonio Lindbäck si tři body uhájil. 

V šesté jízdě po startu soupeři vytlačili Josefa France na vnější okraj dráhy, Pepe si vybojoval aspoň jeden bod po souboji s Magosim. Jízdě číslo sedm vévodil Kolodziej. Za jeho zády se odehrával boj o umístění, ze kterého nejlépe vyšel Eduard Krčmář. Další body Eda získal v deváté jízdě. První místo po startu sice patřilo Chugunovi, ale Eda bojoval a ve druhém kole se mu podařilo Rusa udolat.  

Divácky velmi atraktivní byla jízda s číslem deset. Lindbäck se po startu dostal na první místo a podařilo se mu získat slušný náskok, Janusz Kolodziej zkusil vnitřní dráhu a za obrovského burácení diváků Lindbäcka předjel. Za jejich zády bojoval Josef Franc s Andrejem Kudrjašovem, ten byl nakonec úspěšný a vybojoval v této jízdě alespoň jeden cenný bod. 

Ve čtrnácté jízdě se na start postavili oba čeští jezdci – Josef Franc i Eduard Krčmář a dva jezdci ze Slovenska – David Pacalaj a Ján Mihálik. Josef Franc získal tři body, Krčmář body dva. Ze slovenského souboje vyšel lépe David Pacalaj. Patnáctá jízda byla opět velmi zajímavá. Lindbäck byl po startu poslední, během závodu si několikrát v souboji vyměnil pozici s Jepsenem Jensenem a nakonec tři body vyválčil.  Tři body si přivezl Lindbäck i z jízdy s číslem dvacet a tak bylo jasné, že diváci uvidí ještě dodatkovou jízdu, která ale už nezmění fakt, že do SGP Challenge postupují Lindbäck, Žagar a Kolodziej.

Do dodatkové dvacáté první jízdy nastoupil Lindbäck s červenou, Žagar s modrou pokrývkou hlavy. Lépe odstartoval Lindbäck, ale Žagar po první zatáčce druhého kola Lindbäcka porazil a závod vyhrál. 

Eduard Krčmář se v těžké konkurenci umístil na krásném pátém místě, ale bohužel nepostoupil, protože postup patří pouze závodníkům, jenž se umístili na prvních třech pozicích.  Přesto gratulujeme!

Výsledky:

1. Matej Žagar –  14+3 (3,2,3,3,3)
2. Antonio Lindbäck – 14+2 (3,3,2,3,3)
3. Janusz Kolodziej – 13 (3,3,3,1,3)
___________________________
4. Jaroslaw Hampel – 10 (2,3,1,2,2)
5. Eduard Krčmář – 10 (2,2,3,2,1)
6. Michael Jepsen Jensen – 10 (2,3,1,2,2)
7. Gleb Chugunov – 8 (2,2,2,0,2)
8. Jurica Pavlic – 7 (1,0,2,3,1)
9. Josef Franc – 7 (2,1,1,3,0)
10. Andžejs Lebeděvs – 7 (0,1,2,1,3)
11. Matic Ivačič – 5 (1,3,1,0,0)
12. Andrej Kudrjašov – 5 (1,1,0,2,1)
13. Ricky Wells – 5 (1,1,0,1,2)
14. Norbert Magosi – 2 (M,0,1,0,1)
15. David Pacalaj – 1 (0,0,0,1,0)
16. Ján Mihálik – 0 (0,0,0,0,R)
17. Milen Manev – 0 (0)

Foto: Martin Mesiarik 

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*