Tiskové konference AK Markéta se zúčastnila legenda Greg Hancock

Na dnešní tiskové konferenci  k MS na ploché dráze mládeže do 17 let uvedl Pavel Ondrašík, že si mladí jezdci  z tréninkového kempu, který je spojený s tímto závodem, odvezou spoustu cenných rad. Letošního kempu se zúčastnilo cca 34 závodníků ze 13 států.Tomáš Topinka zavzpomínal na své začátky ve věku dnešních účastníků kempu.  Petr Ondrašík odpověděl na dotazy novinářů, že příprava byla náročná, ale vše se nakonec podařilo zajistit ke spokojenosti účastníků i pořadatelů.  Své zkušenosti mladým nadějím ploché dráhy předají například Erik Gundersen nebo Greg Hancock.

A právě legenda ploché dráhy, Greg Hancock se zúčastnil dnešní tiskové konference. Novinářům sdělil, že je velmi rád, že jako instruktor mohl být účasten  kempu v Praze. Tento projekt sleduje již několik let, zúčastnil se i prvního kempu v Goričanu a vidí, jak úroveň tohoto projektu jde velmi nahoru. Díky tomu, že je momentálně zraněn, má čas se mladým jezdcům věnovat po dobu celého kempu a může jim tak předat své zkušenosti. Je ve výborné společnosti a sleduje, jak mladé naděje ploché dráhy mají o jeho rady a zkušenosti velký zájem a to je podle jeho slov klíč k budoucnosti ploché dráhy.

Pochválil hlavně Pavla Kuchaře, který usedl na motorku v této kategorii poprvé a vede si velmi dobře. Je inspirací pro jeho syna, který je toho součástí a rád by se již v příštím roce kempu také zúčastnil. Greg Hancock uvedl, že tyto závody budou velmi zajímavé, velmi vyrovnané. Včera mladým jezdcům říkal, že musí mít nějaký cíl a tím cílem je být mistrem světa a tohle je podle Grega Hancocka příležitost tento titul ve čtvrtek uchopit.

Díky pořadatelům tiskové konference AK Markéta Praha měli novináři nezapomenutelný zážitek, setkat se s legendou ploché dráhy, Gregem Hancockem.  Přijďte i vy podpořit mladé jezdce, vytvořit jim skvělou atmosféru a možná se také potkáte ať  už s Gregem Hancockem nebo třeba s další legendou  Erikem Gundersenem.

Dnešní první semifinálový závod začíná od 14:00 hodin. druhý od 18:00 hodin. Vstup je volný.

Z těchto semfinálových závodů se jezdci kvalifikují do finále – z každého závodu postoupí  7 jezdců. Finálovu “šestnáctku” doplní dvě divoké karty. Jednu si zvolí mezinárodní federace FIM, druhou divokou kartu obdrží z rukou pořadatelů český jezdec, jenž nepostoupí ze semifinále. Na finálový závod se můžete přijít podívat ve čtvrtek 31. 8. 2017 od 18:00 hodin. Děti do 14 let mají vstup zdarma, ostatní 130,- Kč.  Od 17:15 do 17:30 hodin budete mít možnost získat podpisy všech jezdců na autogramiádě, které se zúčastní i Greg Hancock. Přijďte se podívat na první závod tohoto druhu a  vytvořit mladým jezdcům nezapomenutelnou atmosféru při jejich prvním mistrovství světa. Stadion bude otevřen cca od 16:00 hodin a do 16:30 bude umožněn vstup do depa i pro diváky.

 

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*