Fantastické vítězství domácího týmu v úvodním kole Extraligy

V dnešním závodě věřil domácímu celku jen opravdový fanoušek AKM. Dvojice Patryk Dudek a Václav Milík nahrávala na vítězství týmu z Pardubic. Aspirant na stupně vítězů byl i tým AK 3ton Slaný, s dvojicí cizinců měl šanci i Speedway Club Žarnovica. 

První vítězství si zapsal hned domácí celek, poté co Josef Franc dojel na prvním místě před Eduardem Krčmářem, Hynkem Štichauerem a Andrijem Kobrinem. Naopak v druhé jízdě držel prim Patryk Dudek nad Kůsem, Búrim a Málkem.

V juniorské čtveřici, v jízdě číslo, tři měl jednoznačnou převahu Filip Hájek. Druhý dojel Petr Chlupáč, který byl vypůjčený do týmu Slaného, třetí byl Josef Novák a nedojel David Pacalaj, kterého krátce po startu potkal defekt. 

Do čtvrté jízdy nastoupil favorit pardubického týmu, Václav Milík, který také zvítězil. Porážku si však vykompenzoval domácí tým hned v následující jízdě vítězstvím zkušeného France. V jízdě šesté dokonce dojel Milík za Eduardem Krčmářem, který skvěle vystartoval a první místo si udržel až do konce jízdy. 

První žolík závodu připadl v desáté jízdě Jakubu Jamrógovi, který ho perfektně proměnil a týmu AK 3ton Slaný přivezl cenných šest bodů.  Ten druhý patřil týmu SC Žarnovice, konkrétně Adrianu Galovi, který nejen, že dostal žolíka, ale nahradil Valkoviče. Gala dojel druhý a tak se Žarnovice přiblížili o 4 body ostatním týmům. 

Nejvíce napínavý souboj však přinesly až dodatkové jízdy. AKM v sedmnácté jízdě nasadil Josefa France, manažer Pardubic hned do první dodatkové jízdy dosadil Patryka Dudka, který však dojel až na třetím místě. Vítězství z této jízdy patřilo Andrianu Galovi, poslední dojel Jakub Jamrog. Do osmnácté jízdy vsadil Tomáš Topinka na Jana Kvěcha, který dojel třetí, poté co udolal Josefa Nováka. Velmi divácky atraktivní byla i jízda devatenáctá, kde se utkali Kůs,  Chlupáč, Pacalaj a Milík. Již na startu bylo jasné, že hlavní boj svede Kůs s Milíkem, kdežto Chlupáč s Pacalajem budou těmto ostříleným borcům spíše sekundovat. 

V první zatáčce však došlo k pádu Petra Chlupáče a Davida Pacalaje, nedošlo ke zranění a jízda se mohla opakovat v kompletní sestavě. Kůs skvěle vystartoval, dokonce se dlouho držel před Milíkem, který však pražského jezdce předjel ve třetím kole. 

Šance Prahy a Pardubic byly vyrovnané. Oba týmy vstupovaly do poslední jízdy se stejným počtem bodů – pětatřiceti. Na start dvacáté jízdy se postavili Hynek Štichauer za Pardubice, Zdeněk Holub za Prahu, Jakub Jamrog za Slaný a Adrian Gala za Žarnovice. Gala však upadl v první zatáčce, naopak skvěle vystartoval domácí Holub. Ten věděl, co je v sázce a pral se jako lev. Přestože ho nakonec předjel Jakub Jamrog, jeho dva body stačily domácímu týmu AK Markéta k úvodnímu vítězství v letošní extralize. Hynek Štichauer totiž dojel za Holubem, a tak Praha zvítězila o jeden bod. Na stupně vítězů vystoupal i tým AK 3ton Slaný, který skončil na třetím místě. 

Výsledky:
1. AK Markéta Praha – 37 bodů
1 Zdeněk Holub – 9 (1,1,3,2,2)
2 Filip Hájek – 3 (3,-,F,-)
3 Matěj Kůs – 10 (2,1,2,3,2)
4 Josef Franc – 12 (3,3,2,2,2)
17 Jan Kvěch – 3 (1,1,1)

2. AMK ZP Pardubice – 36 bodů
9 Josef Novák – 1 (1,0,0,0,0)
10 Václav Milík – 14 (3,2,3,3,3)
11 Patryk Dudek – 13 (3,3,3,3,1)
12 Hynek Štichauer – 8 (1,3,2,1,1)
19 Jaroslav Petrák – nestartoval

3. AK 3ton Slaný – 29 bodů
5 Eduard Krčmář – 13 (2,3,2,3,3)
6 Martin Málek – 0 (0,-,Fd,-)
7 Zdeněk Simota – 1 (0,0,-,1)
8 Petr Chlupáč – 2 (2,0,0,0,0)
18 Jakub Jamrog – 13 (2,6,2,0,3)

4. SC Žarnovica – 23 bodů
13 Patrik Búri – 7 (1,2,1,1,2)
14 Andrij Kobrin – 1 (0,-,1,0)
15 David Pacalaj – 2 (R,0,1,0,1)
16 Jakub Valkovič – 2 (-,1,1,-)
20 Adrian Gala – 11 (2,2,4,3,F)

Hrdina závodu – Zdeněk Holub dovezl závěrečné a rozhodující body domácímu celku

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*