Ve Varšavě byly uděleny divoké karty SEC

Ve Varšavě se konala tisková konference o letošním cyklu SEC, kde byla oznámena jména jezdců, kteří získali divoké karty pro letošní seriál.

Rok od roku tento šampionát láká stále více fanoušků a to je znamením, že vše probíhá správně. Předcházející sezóna byla plná emocí a neočekávaných soubojů na posledních metrech. Nyní se pojede páté vydání Mistrovství Evropy a určitě bude stejně dobré jako ty předchozí.

Svou účast na Mistrovství Evropy bude obhajovat Nicki Pedersen, ale v letošním roce je tu nemalá skupina jezdců s velkými šancemi porazit trojnásobného mistra světa. Stříbrný medailista SEC, Václav Milík shromáždil 38 bodů a dvojnásobný evropský šampion, Emil Sayfutdinov, získal jen o tři body méně. V Mistrovství Evropy tedy uvidíme jezdce, kteří si postup zajistili svými body a těmi jsou Nicki Pedersen, Václav Milík, Krzysztof Kasprzak a Leon Madsen.

20. května se v Goricanu konalo SEC Challenge, z něhož sedm jezdců postoupilo do finále. Na chorvatském stadionu zvítězil Przemysław Pawlicki. Dalšími postupujícími byli Kenneth Bjerre, Nicolai Klindt, Mateusz Szczepaniak, Martin Smolinski, Kacper Gomolski a Adrian Miedziński.

Další tři místa – divoké karty – v letošním SEC byly uděleny těmto jezdcům – Artem Laguta (Rusko), Andreas Jonsson (Švédsko) a Andzejs Lebedevs (Lotyšsko).

V této sezóně se pojede Speedway Euro Championship dvakrát v Polsku, dále pak v Německu a Švédsku. Seznam míst zahrnuje Toruń, Güstrow, Hallstavik a Lublin. Všechny tratě jsou velmi technické a tak boje budou tvrdé do posledních metrů.

První kolo Speedway Euro Championship 2017 se koná 30. června v Toruni. Závod začíná v 19:00 hod..

Startovní listina:

1. Artem Laguta, Rusko
2. Grigorij Laguta, Rusko
3. Nicki Pedersen, Dánsko
4. Kenneth Bjerre, Dánsko
5. WILD CARD
6. Kacper Gomólski, Polsko
7. Nicolai Klindt, Polsko
8. Mateusz Szczepaniak, Polsko
9. Andreas Jonsson, Švédsko
10. Leon Madsen, Dánsko
11. Václav Milik, Česká republika
12. Przemysław Pawlicki, Polsko
13. Martin Smolinski, Německo
14. Andzejs Lebedevs, Lotyšsko
15. Krzysztof Kasprzak, Polsko
16. Adrian Miedziński, Polsko

Rez. 1. Mikkel Bech
Rez. 2. Andrey Kudriaszov
Rez. 3. Michael Jepsen Jensen

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*