Milíkovi s Kvěchem se v Bydgoszczi nedařilo

Po roční pauze se ME jednotlivců opět vrátilo do polské Bydhošti. V sobotní večer nebyla nouze o velké souboje a pro početný dav diváků to byla skvělá podívaná. Bohužel ne pro české fanoušky. Jan Kvěch a Václav Milík skončili s jedním bodem. Nejlépe si v závodě vedl Janusz Kołodziej, který byl favoritem na vítěze. Dominik Kubera i Patrik Dudek měli taktéž po druhé sérii plný počet bodů, stejně tak i Antonio Lindbäck. Závod poznamenalo i pár pádů, vyloučen byl například Grzegorz Zengota, kterému stejně jako českým jezdcům, dráha v Bydgoszczi příliš nesedla. A o své smůle by mohl vyprávět i polský jezdec Szymon Woźniak, který sice ze své první jízdy přivezl plný počet bodů, ale ve své druhé jízdě byl vyloučen poté, co se při startu dotkl pásky a pak už se mu nepodařilo nasbírat v závodě dost bodů. Pád postihl i Kacpera Worynu, který byl vyloučen po kontaktu s Andžejsem Lebeděvsem.

Naopak Dánové Madsen a Michelsen nezačali úplně nejlépe, přesto po nevydařené první jízdě každého z nich zřejmě dokázali najít správný recept na tuto specifickou trať. Oba nakonec ovládli i finálovou jízdu, kdy první cílem projel Madsen a za ním Michelsen.

Jan Kvěch měl velmi odbrou první jízdu, kde se mu podařil i raketový start. Ujal se první pozice, ale nakonec ho předjel nejen Lebeděvs, ale i Zengota a Honza skončil s jedním bodem. Další jízdy zkoušel najít ideální stopu, ale vždy se propadl až na samotný konec jedoucí skupiny. Další bod již do konce závodů nepřipsal. Václav Milík na tom byl ještě o něco málo hůře. První jízdu vůbec nedojel a svou čtvrtou jízdu také ne. Z třetí jízdy si, stejně jako Honza, přivezl jeden bod, ale na pardubickém jezdci bylo znát, že narozdíl od pražského jezdce nemá na dráze ani dostatečnou rychlost. Oba jezdci však budou mít šanci svoje “vystoupení” zlepšit v Pardubicích, dne 22. září, kde se uskuteční poslední závod Speedway Euro Championship a kde bude titulován mistr Evropy. Dvojici Čechů doplní ještě na divokou kartu Petr Chlupáč.

A na tento titul si velice brousí zuby Mikkel Michelsen, kterému by se titul vrátil po 2 letech. V sobotním závodě skončil sice druhý za Leonem Madsenem, který finálem profičel jako vítr, ale lídrem šampionátu se stal právě Michelsen.
Drama ve finálové jízdě bylo na třetí a čtvrté pozici. O poslední stupeň vítězů se pral Kubera s Kołodziejem. Nakonec finále dopadlo lépe pro Kuberu, který uzavřel vítěznou trojici.

Prvních pět vítězů má zajištěno umístění v sérii Tauron SEC v následujícím roce a mistr Evropy se navíc přímo kvalifikuje do seriálu mistrovství světa FIM Speedway Grand Prix.

Výsledky:
1. Leon Madsen – 15 + 3 (1,2,3,3,3,3) – 1. místo ve finálové jízdě
2. Mikkel Michelsen – 14 (1,3,3,2,3,2) – 2. místo ve finálové jízdě
3. Dominik Kubera – 10 + 2 (2,3,2,0,2,1) – 3. místo ve finálové jízdě
4. Janusz Kołodziej – 14 (3, 3,3,3,2,0) – 4. místo ve finálové jízdě
5. Kai Huckenbeck – 10 + 1 (2,2,d,3,3)
6. Antonio Lindbäck – 9 + 0 (3,3,1,1,1)
7. Patryk Dudek – 9 (1,2,2,1,3)
8. Andrzej Lebedevs – 9 (3,1,2,2,1)
9. Andreas Lyager – 8 (2,1,1,3,1)
10. Szymon Woźniak – 6 (3,T,0,1,2 )
11. Kacper Woryna – 6 (0,Fd,3,2,1)
12. Adam Ellis – 6 (0,2,1,1,2)
13. Dimitri Berge – 5 (0,1,2,2,0)
14. Grzegorz Zengota – 2 (2,0,Fd,0,0)
15. Jan Kvech – 1 (1,0,0,0,0)
16. Václav Milík – 1 (R,0,1,R,0)
17. Kacper Pludra – 1 (1)
18. Kacper Łobodziński – nestartoval

Foto: Tauron Speedway Euro Championship

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*