První závod MČR jednotlivců v Praze ovládl neporažený Václav Milík

Včerejší závod MČR jednotlivců měl jasného favorita. Tím byl Václav Milík, který svou pozici potvrdil, když si vyjel plný počet bodů a stal se jediným neporaženým závodníkem závodu.

Závod měl jedinou hrozbu – počasí. Celý týden to směřuje spíš k deštníkům než slunečním brýlím a předpovědi počasí nebyly k závodům příliš shovívavé. Nakonec vše hrálo do plochodrážních karet a déšť o sobě dal vědět těsně před koncem.

mčr-jednotlivcu-jan-kobzan-foto

Skvěle vypadal závod i pro nadějného jezdce Patrika Mikela, který třikrát dojel druhý a jednou třetí. O jeho celkovém bodovém zisku měla rozhodnout Patrikova poslední jízda, jízda s číslem 17. Bohužel zde hrály prim technické závady na motocyklu a Mikel nestihl dojet na start do dvou minut. Z jízdy byl vyloučen, přesto na start přijel. Rozčílení, které si mladý jezdec vybíjel především na motocyklu, chápal téměř každý fanoušek ploché dráhy. Jak se později ukázalo, vyjel Mikel na dráhu ještě jednou, v rozjezdu o 8. místo, které zaručuje jistotu do příštího finále. Na start se postavil spolu s Filipem Hájkem a Michalem Dudkem. Patrik Mikel si suverénně dojel pro vítězství, Filip Hájek dojel druhý a skončil na místě devátém a Michal Dudek až na místě desátém.

Vyloučení pro nedodržení dvou minut hrozilo i Josefu Francovi v jízdě sedmé. Franc přijel na start včas, ovšem se špatným povlakem. Za skvělé spolupráce se svým mechanikem stihl vyměnit povlak a dojet na start těsně před uplynutím tohoto limitu.

Náhradník Jan Kvěch vyjel na dráhu celkem třikrát. Poprvé vyjel na start hned v druhé jízdě, kdy selhala technika zkušeného Martina Málka, který taktéž nestihl dvouminutový limit, podruhé nahradil Patrika Mikela a potřetí, hned v následující jízdě, nahradil Martina Gavendu, který se neudržel a najel do pásky.

Velkou změnu oproti Extralize v Pardubicích mohli diváci vidět u Hynka Štichauera, kterému pražský závod sedl a s celkovým počtem 12 bodů dosáhl na nejnižší stupeň vítězů. O bod více si vyjel Josef Franc, který si tak vychutnával závěrečný ceremoniál na druhém místě. Na stupeň nejvyšším vystoupal Václav Milík, který si tak spravil výsledek z Prague Open. Eduardu Krčmářovi těsně unikly stupně vítězů, bodů měl celkem 11 a na pardubického jezdce na třetím místě nestačil.

mčr-jednotlivcu-jan-kobzan

Foto: Jan “Jack” Kobzáň

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*