Zrušený mistrák v Plzni našel nový termín

Když se v neděli na stadionu začali scházet první fanoušci ploché dráhy, zarazili je pořadateli slovy “dnes se nepojede”. A to i přesto, že ranní zprávy plzeňského klubu slibovaly, že pokud dráhu neohrozí trvalý déšť, Mistrovství ČR jednotlivců se uskuteční. Déšť dráhu v neděli již nijak neohrozil, přesto se na ni motocykly nevydaly.

Že dráha není sjízdná, na to upozornili sami jezdci včetně vedoucího Václava Milíka. Na startovní listině byli i méně zkušení jezdci, pro které by taková dráha mohla představovat opravdu velký problém. Na jury se nakonec hlasovalo o tom, zda se závod pojede či ne. Jezdci víceméně “drželi za jeden provaz” a závod na takové dráze, kde jsou ještě louže a pořadatelé na ni nechtějí najíždět traktory, jet nechtěli. Proti byl nejen pardubický jezdec, ale také například Jan Kvěch.

Náhradní termín závodu je naplánován na 15. října. To se sice dostává do kolize s MČR Flat track, které se uskuteční v Praze, ale je pravdou, že volných termínů již mnoho není a vzhledem k měnícímu se počasí není ani příliš času na velké rozmýšlení. O den později se má uskutečnit odložená Extraliga družstev v Liberci.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*