Nová vládní opatření, která ničí sport

Českou republikou už kolují vtipné koláže o zákazu zpívání či jiných omezeních. Většina z nich vyvolává na tváři úsměv, bohužel je tu jedna nepříjemná věc, a to zejména pro sportovní fanoušky. Nová opatření zasahují mimo jiné právě sportovní odvětví a výjimkou není ani plochá dráha…a to je spíše k pláči. 

Zlatá přilba, která se pojede 4. října 2020 se nouzovému stavu vyhne opravdu s velkou dávkou štěstí. Přestože se bude konat v jiném režimu a na stadion bude vpuštěno jen omezené množství lidí, závodu by se nová opatření neměla dotknout, neboť v platnost mají být až od pondělí 5. října. Usnesení vlády ČR se však nevyhne pražský závod Memoriál Luboše Tomíčka, který se má v letošním roce jet již po dvaapadesáté. Omezení nedovolují vstup divákům a takový závod bez diváků pak přestává dávat smysl. 

Proto se pořadatelé dohodli na změně termínu. Prozatím to má být den státního svátku, 28. října 2020. Podle slov klubu by měl být termín v následujících dnech ještě finálně potvrzen. Plánování totiž v této době není jednoduché, jelikož opatření se mění ze dne na den. Doufejme tedy, že koncem měsíce již pravidla nebudou tak přísná a závod, který má dlouholetou tradici se bude moci uskutečnit. 

Foto: Martin Flousek

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*