Auto klub Markéta Praha vyhrál předposlední kolo extraligy

Včerejší závody ve Slaném byly napínavé pro fanoušky všech týmů. Už o tréninku se Patrik Mikel postaral o první drama, když upadl a pád se bohužel neobešel bez zranění. Dle jeho slov se jedná o poranění čéšky. Do závodu tak vůbec nenastoupil, a tak Pardubičtí startovali v oslabení. 

V první jízdě závodu upadl Michal Tomka, který stihl vstát, takže jízda nemusela být zastavena. V posledním kole úvodní jízdy upadl Tomka znovu, ve stejném místě. Vzhledem k tomu, že se jednalo o poslední kolo a ostatní jezdci už projeli šachovnicovým praporkem, výsledky se uznaly. Zengota přivezl Pardubicím první tři body. 

Ve druhé jízdě perfektně vystartoval Ondřej Smetana, který se držel na prvním místě, za ním jel Michal Škurla, který byl tentokrát členem pardubického týmu a Jakub Jamróg jel jízdu na posledním místě, k překvapení všech přítomných. Jakub Valkovič však v druhém kole upadl a nestihl vstát. Jízda byla zastavena, Valkovič vyloučen a samozřejmostí bylo opakování této jízdy. Tam už si Jamróg situaci pohlídal, Smetana dojel na druhém místě, Škurla třetí.

Do jízdy juniorů (jízda č. 3) nenastoupil zraněný Mikel, pro jisté tři body si přijel Filip Hájek před Davidem Pacalajem a Petrem Chlupáčem. Ve čtvrté jízdě se poprvé představil slánskému publiku Václav Milík. Velmi dobře vystartoval Matěj Kůs, který si jel téměř jistě pro tři body, avšak Eduard Krčmář se při předjíždění dotkl mantinelu a letěl vzduchem. Děsivý pád se nakonec obešel bez vážnějších zranění, slánský jezdec se spíše jen ošklivě potloukl. Přesto si v osmé jízdě dokázal vybojovat výhru, když porazil Zengotu. 

Perfektně jel i pražský junior Jan Kvěch, který několikrát nahradil Filipa Hájka. V jízdě šestnácté dokázal mladý jezdec porazit zkušenější jezdce Edu Krčmáře i Michala Škurlu s velkým náskokem. Když vyhrál v devatenácté jízdě svou juniorskou jízdu, bylo všem jasné, kdo se stává vítězem předposledního kola. Vítězem byl tým AK Markéta Praha. 

O druhém a třetím místě měla rozhodnout až jízda dvacátá. Do ní byl nominován Milík, Kůs, Gavenda a Krčmář. Poslednímu zmíněnému se již vlivem potlučení z pádu startovat nechtělo. Nakonec na dráhu vyjel, ale časový limit již nestihl. Startovalo se tedy ve třech jezdcích a pro druhé místo Pardubicím dojel na první pozici Václav Milík. 

AMK ZP Pardubice je v celkovém hodnocení stále na prvním místě, a to s náskokem tří bodů na pražský celek. Přestože má vítězství již téměř na dosah, s jistotou se to tvrdit nedá. Nikdo totiž netuší, co přinese závěrečné kolo Extraligy družstev, 13. září v Pardubicích. 

Výsledky:
1. AK Markéta Praha – 41 bodů
9 Filip Hájek – 3 (3) 
10 Matěj Kůs – 10 (2,3,1,2,2) 
11 Ondřej Smetana – 10 (2,1,2,3,2) 
12 Josef Franc – 9 (2,3,2,0,2) 
19 Jan Kvěch – 9 (2,1,3,3) 

2. AMK ZP Pardubice – 35 bodů
13 Michal Škurla – 6 (1,R,3,1,1) 
14 Grzegorz Zengota – 14 (3,2,3,3,3) 
15 Patrik Mikel – nestartoval pro zranění z tréninku
16 Daniel Šilhán – 0 (0) 
20 Václav Milík – 15 (3,3,3,3,3) 

3. AK 3ton Slaný – 34 bodů
1 Eduard Krčmář – 8 (Fd,3,3,2,M) 
2 Petr Chlupáč – 7 (1,2,1,1,2) 
3 Jakub Jamróg – 10 (3,2,2,2,1*) 
4 Zdeněk Simota – 9 (1,1,2,2,3) 
17 — neobsazeno —

4. SC Žarnovica – 9 bodů
5 Michal Tomka (F,1,0,F,0) 1
6 Jakub Valkovič (Fd,0,1,0,0) 1
7 Martin Gavenda (1,1,R,R!,1) 3
8 David Pacalaj (2,0,R,1,1) 4
18 — neobsazeno —

Pád Eduarda Krčmáře zachytil svým objektivem Jan Kobzáň:

Foto: Jan Jack Kobzáň

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*