Martin Smolinski se vyjádřil k vyloučení v Gorzowě

Německý jezdec Martin Smolinski, jakožto tovární jezdec Jawy, zkouší i jiné motory.  Nevynechal ani zmínku o vyloučení, kterému čelil při SGP v Gorzowě. 

S českou firmou Jawa nyní probíhá jednání o budoucnosti spolupráci mezi Jawou a Smolinskim. Při GP v Gorzowě se Smolinski po dvou jízdách rozhodl jet na GM motorech. Jindy slaví německý jezdec s Jawa motory úspěchy, třeba  v červnu v Olchingu získal třetí místo při semifinále do SGP.

Vrátil se i k vyloučení, kterému musel čelit v Gorzowě. Smolinski doufá, že jezdci jeho věku jsou vzorem pro mladé jezdce. Zároveň upozornil na to, že plochá dráha je kontaktní sport. Padání při lehkém kontaktu pak připomíná fotbal. Jezdec se dle Martinových slov musí rozhodnout, jestli chce hrát fotbal nebo jezdit plochou dráhu.

Jawa přitom sbírá úspěchy s českými i zahraničními jezdci. Na travnaté dráze slavil s Jawou 2. místo James Shanes a třetí místo známý Stephan Katt. Právě Smolinski skončil na druhém místě v semifinále na Evropský šampionát v Terenzanu na motoru Jawa.

Ani čeští jezdci nejsou s úspěchy s Jawou pozadu. Hynek Štichauer obsadil 8.místo v květnu na dlouhé dráze v Herxheimu. Třetí místo patřilo Martinu Málkovi  na Grasbahnrennen in Ludinghausen, taktéž na Jawě. 

O tom, jak spolupráce mezi Smolinskim a Jawou dopadne, budeme informovat.

 

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*