Speedway Grand Prix odstartuje již zítra

Seriál, na který se nejeden fanoušek ploché dráhy těší, Speedway Grand Prix, začne již zítra. Závod s bohatou historií odstartuje ve slovinském Kršku. Zda domácího prostředí využije Matej Žagar se ukáže již zítra od 19:00. Počasí by závod nemělo ohrozit.

Loňský ročník byl smolným hlavně pro Pedersena a Doyla. Nicki Pedersen nedokončil 3 závody – Stockholm, Torun a Melbourne, kvůli ošklivému pádu na 68. ročníku Zlaté přilby. Jason Doyle, který v seriálu vedl, byl v Toruni sražen k zemi Chrisem Harrisem a do posledního závodu v Austrálii taktéž nenastoupil. Nechal tak volný průchod Hancockovi, který si šanci na Mistra světa už nenechal nikým vzít, zvítězil s náskokem devíti bodů na Taie Woffindena. Ze závodu pro letošní rok vypadl Chris Harris, který byl trnem v oku několika kritikům. Britský jezdec neměl dlouhodobě dobré výsledky, přesto se mu podařilo třetí místo v loňském ročníku české Grand Prix.

Velký tlak je mířený na Emila Sayfutdinova, který se do SGP vrací. Naposledy ho v seriálu mohli fanoušci spatřit v roce 2013. Talentovaný ruský jezdec předvádí každoročně skvělou show na Mistrovství Evropy – Speedway Euro Championship a čeká se od něho stejný, ne-li lepší výkon i v Grand Prix. Na startovní listině se objevuje i slovenský jezdec Martin Vaculík, který je oblíben nejen u slovenských fanoušků, ale i u těch českých a příznivce si našel i v polských vodách. Na start se také postaví, již zmiňovaný Nicki Pedersen, který kvůli absenci v závěru sezóny ztratil cenné body, ale dostal od pořadatelů divokou kartu.

Polsko bude mít zastoupení hned čtyřikrát. Tradičně se představí Bartosz Zmarlik, Piotr Pawlicki a Maciej Janowski. Překvapující vítězství v kvalifikaci dovedlo Patryka Dudka k branám tohoto velkého podniku a doplnil tak zmíněné tři polské jezdce.

V České republice je možné sledovat živě Grand Prix pouze na DigiSport 2.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*