SC Žarnovica prosí o pomoc své fanoušky

Jedinou fungující plochou dráhou na Slovensku je ovál v Žarnovici, kde se konají nejen národní soutěže, ale také mezinárodní akce typu kvalifikace do SGP nebo ME do 19 let. V Žarnovici své začátky zažil i Martin Vaculík, který v sobotu získal na MS bronzovou medaili. 

Bez ploché dráhy v Žarnovici by možná ani takový talent, jaký v sobě slovenský jezdec má, rozvíjet nemohl. A nyní je žarnovický ovál v problémech. Pro svoji činnost potřebuje bezpečnostní nafukovací mantinely, které jsou však velkým finančním zásahem pro celý klub. 

Žarnovická plochá dráha doposud nafukovacími mantinely samozřejmě disponovala, ale jako vše, i mantinely mají svou životnost a ta byla do konce tohoto roku. 

Žarnovická dráha chce svou činnost samozřejmě zachovat a tak založila sbírku na donio.sk, kde je cílová částka vyčíslena na 25 000 eur (což je jen zlomek částky, kterou musí klub za mantily zaplatit – celková částka činí cca 75 000 eur). Do konce sbírky zbývá 54 dní a vybraná částka je prozatím 3 538 eur. 

Nyní je možná ten správný čas pro sjednocení všech československých plochodrážních fanoušků, aby dokázali udržet činnost SC Žarnovica. Kdyby 10 000 fanoušků ploché dráhy věnovalo pouhé 2 eura, cíl by se naplnil a plochá dráha na Slovensku by fungovala dál!

Každý kdo chce přispět má možnost přes platformu DONIO.SK

 

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*