Tomáš Suchánek ani Patrik Mikel do SEC Challenge nepostoupili

Štýrský Mureck dnes hostil závod o postup do SEC Challenge. Postupovali první čtyři jezdci, Tomáš Suchánek ani Patrik Mikel však nepostoupili. Vítězství slavil Andžejs Lebeděvs.

Už v první jízdě to pro Patrika Mikela a Tomáše Suchánka nevypadalo dobře. Suchánek sice dobře vystartoval, ale Jepsen Jensen šel do útoku a pardubického jezdce vystrčil na vnějšek. Suchánek si dojel pro jeden bod, Patrik Mikel v této jízdě nebodoval. Ve svých následujících jízdách, Mikel v jízdě sedmé, Suchánek v jízdě osmé, si na konto oba připsali bod. Naděje na postup do Challenge se pomalu, ale jistě rozplývaly. Když v další sérii jízd potkal Patrika Mikela defekt a Suchánek dojel bez bodového zisku, bylo již stoprocentní, že tito Češi v Challenge nebudou. Suchánek se navíc v předposlední sérii musel potýkat s defektem, Mikel opět nebodoval.

V té poslední se pardubickému jezdci podařilo utržit ještě jeden bod, avšak jeho bodový zisk činil  3 body a to stačilo jen na 14. místo. Patrik Mikel skončil těsně za Suchánkem, na místě patnáctém, s 1 bodem.

Diváci se dočkali ještě dvou jízdy – rozjezdů. První o 4. až 7. místo, druhý o vítězství. Do prvního rozjezdu přijeli na start Kacper Gomólski, Viktor Kulakov, Alexander Loktajev a Mikkel Michelsen. Vítěz jízdy byl hned po startu jasný, Kacper Gomólski si dojel pro tři body a tím se stal poslední postupujícím jezdcem. Druhý skončil Alexandr Loktajev, jeden bod patřil Viktoru Kulakovovi a bez bodu skončil Mikkel Michelsen. O vítězství se na start přišli poprat Andžejs Lebeděvs a Michael Jepsen Jensen. Lebeděvs si nenechal svou šanci na vítězství vzít a Dána porazil.

Náhradníci Mike Jacopetti a Alexander Schaaf nestartovali.

Postupující:
1) Andžejs Lebeděvs (LAT)
2) Michael Jepsen Jensen (DEN)
3) Andrian Medzinski (POL)
4) Kacper Gomólski (POL)

Konečné pořadí závodu:
1) Andžejs Lebeděvs (LAT) – 14 + 3 body
2) Michael Jepsen Jensen (DEN) 14 +2 body
3) Andrian Medzinski (POL) 13 bodů
4) Kacper Gomólski (POL) 11 + 3 body
5) Alexander Loktajev (LAT) 9 + 2 body
6) Viktor Kulakov (RUS) 10 + 1 bod
7) Mikkel Michelsen (DEN) 11 bodů
8) Renat Gafurov (RUS) 9 bodů
9) Nick Škorja (SLO) 7 bodů
10) Daniel Gappmaier (AUT) 6 bodů
11) Viktor Trofimov (UKR) 5 bodů
12) Dmytro Mostovyk (UKR) 4 body
13) Adrian Gheorghe (ROM) 4 body
14) Tomáš Suchánek (CZE) 3 body
15) Patrik Mikel (CZE) 1 bod
16) Marian Gheorge (ROM) 0 bodů

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*