Svítkov bude opět hostit semifinále MS juniorů do 21 let

Po roce se do pardubického Svítkova vrací semifinále Mistrovství světa do 21 let. V pátek 19.5. od 18:00 se na slavnostním nástupu objeví velká plochodrážní juniorská jména.

Jezdci jedenácti zemí se utkají o čtyři postupová místa do seriálu tří finálových závodů o titul mistra světa. Čeští jezdci Patrik Mikel, Zdeněk Holub a Josef Novák nebudou mít páteční závod jednoduchý. Patrik Mikel výkonnostně dorostl a jeho místo v semifinále je jistě oprávněné. Stejně tak i Zdeněk Holub bude chtít ukázat to nejlepší. Bohužel měl dlouhou pauzu, kvůli zranění, přesto doufejme, že by to jeho výkon v semifinále ohrozit nemělo. Překvapením se může zdát nasazení Josefa Nováka, ten si však vybojoval místo při posledním měření sil českých juniorů a právem mu náleží vesta s číslem tři.

Čeští junioři budou mít velmi kvalitní zahraniční soupeře. Maksym Drabik, loňský vítěz kvalifikačního závodu v Pardubicích, který o titul nemohl dále bojovat vlivem zranění, bude jedním z největších favoritů závodu. Kenny Wennerstam, Brady Kurtz či Patrik Hansen, ti všichni budou chtít potrápit naše juniory.

Startovní listina:
1 Kenny Wennestam – SWE
2 Dmytro Mostovyk – UKR
3 Josef Novák – CZE
4 Lukas Fienhage – GER
5 Brady Kurtz – AUS
6 Nick Škorja – SLO
7 Maksym Drabik – POL
8 Jonas Jeppesen – DEN
9 Patrik Mikel – CZE
10 Dominik Möser – GER
11 Christian Zubillaga – ARG
12 Ján Mihálik – SVK
13 Dominik Kubera – POL
14 Patrik Hansen – DEN
15 Jake Turner – NZL
16 Zdeněk Holub – CZE
——————–
17 Filip Hájek – CZE
18 Pavel Čermák – CZE

Vstupné je tradičně 100 Kč, děti do 15 ti let mají vstup zdarma. Začátek závodu je v 18 hodin, trénink je od 14 hodin.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*