Opustila nás další plochodrážní legenda – Václav Verner nežije

Ve velmi krátkém časovém intervalu opustily plochodrážní svět velké legendy. V listopadu přišla smutná zprávo o Antonínu Kasperovi staršímu, o pár měsíců později, v únoru, přišlo další oznámení, že navždy odešel Jan Holub. Velmi nás mrzí, že musíme oznámit další smutnou zprávu..Do plochodrážního nebe dnes, po dlouhé nemoci, odešel i Václav Verner.

Václav Verner byl bývalým československým plochodrážním jezdcem. Narodil se roku 1949 v Praze do motorkářské rodiny. V patnácti letech se díky strýci Miloslavovi Vernerovi dostal k ploché dráze. Již v roce 1970 si odvážel stříbro z Mistrovství Československa jednotlivců na ploché dráze. O rok později ve stejné soutěži získal zlato. Stříbro z roku 1970 si zopakoval ještě v letech 1976-1978 a v roce 1980. 

V letech 1977 (Wrocław, spolu s Jiřím Štanclem, Janem Vernerem a Alešem Drymlem) a 1979 (Londýn, spolu s Jiřím Štanclem, Zdeňkem Kudrnou a Alešem Drymlem) dosáhl na bronzovou pozici v Mistrovství světa družstev na ploché dráze. Úspěšný byl Václav Verner i na travnaté ploché dráze, na níž získal stříbro v roce 1984 v Eenrumu na MS. 

Účastnil se i závodů Mistrovství světa jednotlivců a MS dvojic na ploché dráze. Čtyřikrát startoval ve finále MS na dlouhé ploché dráze. 

Za svou kariéru vystřídal v Československu několik klubů, jezdil za Rudou hvězdu Praha, Baterii Slaný, SVS Pardubice, AK Březolupy a AMK Čakovice. Byl i účastníkem britské ligy, kde jezdil za Exeter Falcon (r. 1977,1978,1979,1983,1984,1985) a Poole Pirates (r. 1980, 1982, 1983). Trvale závodil i v Austrálii. 

Václav Verner se po ukončení plochodrážní kariéry odstěhoval do Vyšehořovic, kde se mu velmi líbilo. 

Čest jeho památce!

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*