Zlato v Horsens všem vyfoukl Maciej Janowski, Emil Sayfutdinov poprvé na stupních vítězů

Pátý podnik Grand Prix se konal v sobotu v dánské Horsens. Nastoupil i Jason Doyle, který si natřikrát zlomil pravou nohu po kontaktu s Adrianem Miedzinskim v utkání polské ligy v minulém týdnu a musel podstoupit složitou operaci. Odložil berle, s velkými bolestmi nasedl na motorku a i přesto se dokázal probít až do finále. Ukázal tak charakter bojovníka. Síly mu došly až ve finále, kde mu dělal společnost Emil Sayfutdinov, Patryk Dudek a Maciej Janowski. Ten nakonec obhájil svůj loňský triumf a získal zlatou medaili.

Doylovi se na dráze v Horsens dařilo. Výborné výkony podával Janowski i Dudek. Skvěle zajel i Tai Woffinden a Matej Zagar. Emil Sayfutdinov, který nezačal úplně nejlépe, na konci základního rozpisu dojel dvakrát na prvním místě a tím si zajistil postup do semifinále. Lindgren a Lindbäck se dostali do finále jen těsně, s osmi body. Jen o jeden bod méně získal Kenneth Bjerre, divoká karta závodu, jenž tak do semifinále nepostoupil. Sedm bodů měl i Zmarzlik, Hancock a Holder. Martin Vaculík získal pouze jeden jediný bod. Nejvíce zklamaný byl Piotr Pawlicki. Ve své první jízdě zaspal na startu a v poslední jízdě náhle ztratil kontrolu nad strojem a upadl. Získal pouze 4 body a to na semifinále zdaleka nestačilo.

Ve finále si první místo dlouho držel Emil Sayfutdinov, ale Janowski dotíral tak dlouho, až se před Emila dostal a získal tak v tomto závodě zlato. Jeho radost byla o to větší, protože se s ním na pódium dostal i Patryk Dudek, který obsadil třetí místo. I Sayfutdinov může být spokojen, poprvé v letošní sezóně se postavil na stupně vítězů.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*