Změny budou také u Speedway Grand Prix

Ani seriálu Speedway Grand Prix se nevyhnuly změny pro letošní rok. Přestože přímé závody se nikterak nemění, velká inovace přišla v rámci tréninků. Ty tentokrát budou probíhat jinak, než jak jsou na ně fanoušci zvyklí. Motocykly budou vybaveny elektronickým systémem, který bude určovat pořadí po projetí cílem. Obecně tedy bude platit, že nejrychlejší jezdec tréninku bude mít první právo volit své startovní číslo na sobotní závod.  

Jak to bude celé probíhat? Jezdec bude moci během tréninku absolvovat čtyři jízdy (jezdit se bude po skupinách třech závodníků). Pořadí bude stanoveno FIM. Časy, které si jezdec vyjede, stanový pořadí v kvalifikaci. Kvalifikační kolo bude probíhat jednotlivě. Závodník, jenž získá nejlepší čas, si vybírá startovní pozici jako první. V případě, že dojde k defektu při kvalifikaci, opakovat jízdu již nebude. Stejně tak, pokud se někdo nedostaví na trénink. Pro tyto jezdce platí klasický los, na který jsou fanoušci tohoto prestižního seriálu zvyklí. 

První měřený trénink se tedy uskuteční již za 81 dní ve Varšavě. Pokud ještě nemáte naplánovanou cestu individuálně a chtěli byste se zúčastnit i jinak, máte možnost s CA Kučera (více informací na e-mailu: cakucera@seznam.cz)


Foto/Zdroj: FIM Speedway Grand Prix
Úvodní foto: monsterenergy.com

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*