Pardubická Zlatá přilba číhá za rohem

Ani ne měsíc nás dělí od tradičního velkolepého plochodrážního závodu o zlatou přilbu, kterému bude následovat Memoriál Luboše Tomíčka. V pátek proběhla tisková konference, a to nejen k závodu Zlatá přilba, ale také k Mistrovství Evropy jednotlivců a Zlaté stuze.

V historickém sále pardubické radnice byli přítomni primátor Jan Nadrchal, první náměstek Jakub Rychtecký, Piotr Szymanski, Karolina Jankowska, radní pro sport Pardubického kraje Alexandr Krejčíř a nechyběl samozřejmě důležitý článek v otázce Zlaté přilby, pan Evžen Erban. Novináře přivítal i Václav Milík, poslední český vítěz zlatého klenotu a Petr Moravec. Primátor města spolu s předsedou plochodrážní komise FIME vylosovali startovní pozice pro finálový závod Tauron Mistrovství Evropy – seriálu SEC, který bude prvním závodem tradičšního plochodrážního víkendu v Pardubicích. Piotr Szymanski následně oznámil divokou kartu pro pardubický závod a není jim nikdo jiný než Petr Chlupáč! Náhradníky budou Hynek Štichauer, kterému Zlatá přilba uteče kvůli MS na dlouhé ploché dráze a Matouš Kameník. Samozřejmostí je účast stálých jezdců letošního seriálu – Jana Kvěcha a Václava Milíka.

Evžen Erban poté představil to, na co všichni netrpělivě čekají. Jak je na tom příprava startovní listiny. Přiznal, že tvorba startovní listiny ho baví. Oficiální listina ještě není k dispozici, ale předběžný kontrakt získalo již třicet jezdců, sedm z nich ho již přijali. Mluvilo se i o jménech jako je Nicki Pedersen nebo Martin Vaculík.

Pozvaní byli na Zlatou přilbu bývalí vítězové, diváky určitě nemine ani jejich autogramiáda.
A zatímco listina se teprve tvoří, krásná trofej je téměř hotova. Byla představena na tiskové konferenci a k dokonalosti ji chybí už jen kožené pásky pro zapínání. Trofej bude opět vystavena v Klenotnictví Lejhanec odkud v neděli v 11 hodin bude slavnostně odvezena na stadion ve Svítkově.

Paní Karolina Jankowska navíc dodala, že během pátečního závodu se mohou diváci těšit na autogramiádu jezdců SEC, proto je dobré příchod na stadion příliš neodkládat.
O průběžných aktualizacích spojených se závody Vás budeme samozřejmě informovat.

Foto: Zlatá přilba Pardubice (Petr Makušev)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*