Nicki Pedersen v nové roli

Nickiho Pedersena není nutné dlouze představovat. Trojnásobný mistr světa a jeden z nejlepších dánských jezdců v historii ploché dráhy se rozhodl udělat další krok ve své kariéře. Své zkušenosti se rozhodl předávat dál, zejména mladší generaci, a proto se stal hlavním trenérem dánské reprezentace.

Dánská federace několik měsíců hledala nového trenéra pro repre tým poté, co bylo rozhodnuto, že sezóna 2022 bude pro současného trenéra Hanse Nielsena poslední v této roli. Nebylo žádným tajemstvím, že hlavním kandidátem na tuto pozici je Nicki Pedersen.

Znamená to však, že Nicki končí jako jezdec? Nikoliv. Přestože v úterý byl Pedersen představen jako Nielsenův nástupce, dánská hvězda spojí trenérské povinnosti s aktivní plochodrážní kariérou. Vídat ho fanoušci budou moci například v PGE Ekstralize v barvách GKM Grudziądz.

Podle Pedersena potřebuje plochá dráha v zemi velké změny, aby se vrátila na vrchol. „Některé věci začneme dělat jinak, a to jistě přinese nějakou kritiku, ale vezmu to s klidem. Mým cílem je, aby se Dánové na nejdůležitějších mezinárodních šampionátech znovu postavili na nejvyšší stupínek vítězů. Musíme se vrátit na plochodrážní mapu světa. Tento cíl je velmi reálný“, oznámil Nicki.

Letošní sezona byla pro dánskou superhvězdu velmi těžká. Prochází rehabilitací velmi vážného zranění, které si přivodil během jednoho ze závodů PGE Ekstraligy. V něm Pedersen utrpěl komplikované zranění kyčle.

Foto: Idnes.cz (Tomáš Cmíral)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*