Informace o jezdcích a jejich přestupech v PGE Ekstralize

FOGO UNIA LESZNO
Leszno za poslední léta mění sestavy poměrně často. Poté, co tým opustil Emil Sayfutdinov, Bartosz Smektala nebo třeba Dominik Kubera měli poslední dva roky velkou hvězdu Jasona Doyla. Ten však pro další rok Leszno opouští. Naopak se vrací Grzegorz Zengota, který bude “býky” znovu reprezentovat. Grzegorz v Leszně byl v letech 2012-2017, poslední sezonu hájil barvy ROW Rybnik. V říjnu klub oznámil, že se fanoušci mohou těšit na jiného Australana, a tím je Chris Holder. V poslední době se ale hovoří o tom, že by zvážil nabídku i v jiných klubech a tak prozatím není nic jasné. 

STAL GORZOW
Již v září se objevily zprávy, že Bartosz Zmarzlik opouští Stal Gorzow. V nové sezoně bude jezdec Motor Lublin. Tento přechod byl pro fanoušky Stalu velmi emotivní, někteří cítili smutek, jiní dokonce zlost. Jedno je ale jisté, sezona 2023 bude v Gorzowě bez aktuálního mistra světa.

BETARD SPARTA WROCLAW

První zpráva, která od klubu přišla byla ta, že Bartłomiej Kowalski se rozhodl ve wroclawském klubu zůstat. Mladík Kowalski zakončil svou první sezónu v barvách Wrocławi s průměrem 1,459 bodu na jízdu v 61 rozjížďkách. Z Leszna přechází Piotr Pawlicki. Jistý je i jezdec Grand Prix Maciej Janowski. 

GKM GRUDZIADZ

Po pěti letech opouští Grudziadz jejich kapitán, polský jezdec Przemek Pawlicki. Pro rok 2023 se rozhodl reprezentovat klub Falubaz Zielona Góra, který je v 1. polské lize. Velkou hvězdou tohoto týmu má být Max Fricke, ale v poslední době se šíří zprávy, že by Australan mohl dát přednost Spartě Wroclaw. Rozhodnout se má 1. listopadu. Z Krosna přechází také Mateusz Szczepaniak, nahradí Krzysztofa Kasprzaka.

MOTOR LUBLIN

Z klubu odchází kapitán Mikkel Michelsen. Dlouhý čas se o přestupu mluvilo, ale Mikkel nic nepotvrdil. Nyní potvrdil, že po 4 letech Lublin opouští a stává se součástí Wlókniarz Czestochowa. 

WŁÓKNIARZ CZESTOCHOWA

Mikkel Michelsen bude novou posilou tohoto týmu. Do týmu by měl přejít z Krosna Franciszek Karczewski.

CELLFAST WILKI KROSNO

Klub, který si v letošní sezoně zajistil postup do PGE Ekstraligy v současnosti má na své soupisce Andržejse Lebeděvse, Václava Milíka, Marko Levishyna, Krzyszytofa Sadurskiho a Kacpera Szopu. Přestože pardubický jezdec nemá kontrakt oficiálně uzavřený, dá se předpokládat, že bude i pro rok 2023 tvořit součást týmu. Tým by mohl posílit Jason Doyle, Krzysztof Kasprzak, Gleb Chugunov nebo např. Mateusz Świdnicki. Zatím se jedná pouze o hypotézy. 

 

 

 

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*