Známe účastníky SGP 2023

Sestava 2023 FIM Speedway Grand Prix je hotova. Společnost Discovery zveřejnila jména divokých karet i náhradníků, čímž doplnila zbývající místa v sestavě pro rok 2023. Pro české fanoušky je největší zajímavostí a také radostí, že druhý náhradnický post připadá pražskému juniorovi Janu Kvěchovi.

Mezi jezdci, kteří získali divokou kartu je trojnásobný mistr světa Tai Woffinden a také další mistr světa z roku 2017 – Jason Doyle. Ti v celkové kvalifikaci v letošním roce skončili za postupovými místy, ale promotéři jim dali šanci a tak je fanoušci uvidí i v další sezoně. Chybět nebude ani polský Patryk Dudek, dánský dvojnásobný mistr Evropy Mikkel Michelsen nebo slovenský jezdec Martin Vaculík, kterému se podařilo v letošní sezoně vyhrát dvě kola Grand Prix, i přesto se však v celkové kvalifikaci umístil pod postupovými místy. Další divoká karta padla na Anderse Thomsena.

V seriálu zůstává také šest nejlepších jezdců z letošního roku, tedy Bartosz Zmarzlik, Leon Madsen, Maciej Janowski, Fredrik Lindgren, Robert Lambert a Dan Bewley.
Z Challenge, která se uskutečnila 20. srpna v Glasgow postoupil Kim Nilsson, Jack Holder a Max Fricke.

Andžejs Lebeděvs se stal prvním náhradníkem a tak bude prvním povolaným jezdcem pokud nebude jeden z 15 pravidelných jezdců moci závodit.
Další na seznamu je česká hvězda Jan Kvěch. Stalo se tak díky senzační sezóně, v které získal stříbrné medaile na Mistrovství světa juniorů SGP2 a MS juniorských družstev SoN2. Třetím náhradníkem je Němec Kai Huckenbeck a čtvrtým mužem na seznamu je Američan Luke Becker. Pátým náhradníkem je pak Dimitri Berge z Francie a šestkou Timi Salonen z Finska. Sedmým náhradníkem je Marko Levishyn. Náhradnické posty patří jezdcům ze zemí, které nemají v seriálu stálé zastoupení.

Kompletní kalendář FIM Speedway Grand Prix bude brzy zveřejněn.

SESTAVA FIM SPEEDWAY GRAND PRIX 2023 (čísla jezdců budou teprve potvrzena)
1. Bartosz Zmarzlik (Polsko)
2. Leon Madsen (Dánsko)
3. Maciej Janowski (Polsko)
4. Fredrik Lindgren (Švédsko)
5. Robert Lambert (Velká Británie)
6. Dan Bewley (Velká Británie)
7. Patryk Dudek (Polsko)
8. Tai Woffinden (Velká Británie)
9. Martin Vaculík (Slovensko)
10. Jason Doyle (Austrálie)
11. Mikkel Michelsen (Dánsko)
12. Jack Holder (Austrálie)
13. Max Fricke (Austrálie)
14. Anders Thomsen (Dánsko)
15. Kim Nilsson (Švédsko)

NÁHRADNÍCI PRO SEZONU 2023:
1. Andžejs Lebeděvs (Lotyšsko)
2. Jan Kvěch (Česká republika)
3. Kai Huckenbeck (Německo)
4. Luke Becker (USA)
5. Dimitri Berge (Francie)
6. Timi Salonen (Finsko)
7. Marko Levishyn (Ukrajina)

Foto: Marcin Karczewski

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*