Známe divokou kartu pro pražský Prague FIM Speedway GP

Divokou kartou pro letošní Prague FIM Speedway Grand Prix bude stejně jako vloni Jan Kvěch. Nominaci zdůvodnil Tomáš Topinka, manažer reprezentačního týmu tím, že Honza podává stabilně velmi dobré výkony, v loňském roce předvedl v závodě velkou bojovnost a rozhodně nezaostával za světovou špičkou. Prezident AČR Jan Šťovíček dodal, že to byla jasná volba, vzhledem k tomu, že Jan Kvěch patří mezi naše nejlepší jezdce a je také nejperspektivnějším českým talentem pro stálou účast ve světovém šampionátu, kdy již vloni ukázal, že na SGP má. Jan Šťovíček věří, že letos by Jan Kvěch mohl sáhnout i po finále. 

Posty náhradníků zastane s číslem 17 Daniel Klíma a s číslem 18 Petr Chlupáč. 

Juniorské trio tak budou moci čeští fanoušci vidět po oba dva dny, vzhledem k tomu, že v pátek se po zdařilých kvalifikacích nominovali do seriálu jako stálí jezdci nové éry SGP2. 

Divokou kartu pro páteční závod Prague FIM SGP2 obdržela Němka Celina Liebmann. Vzhledem k tomu, že Česká republika má již tři nejlepší jezdce U21 ve finálové sérii SGP2, rozhodli se pořadatelé společně s Autoklubem ČR dát příležitost jezdcům z jiných federací. Nová éra SGP2 začíná v Praze a tak pořadatelé chtěli přijít s něčím výjimečným, proto do tohoto šampionátu podpořili nominaci dívky. “Mezinárodní motocyklová federace FIM a Autoklub České republiky podporují zapojení žen do motosportu, proto jsme se rozhodli udělit divokou kartu Celine Liebnann, která kvalitativně má na to, poměřit se s touto konkurencí”, řekl Jan Šťovíček, prezident Autoklubu ČR a člen Představenstva Mezinárodní motocyklové federace FIM. 

Do pozice náhradníků byli nominování Matouš Kameník, ten oblékne vestu s číslem 17 a Bruno Belán, který bude mít vestu s číslem 18. 

 

 

 

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*