Jan Kvěch získal divokou kartu na pražskou Grand Prix

Jan Kvěch se s letošním Grand Prix skloňoval u fanoušků hned několikrát. Jakožto mistr Evropy do 19 let, velká posila pražského extraligového týmu, jezdec největší polské plochodrážní soutěže v týmu Falubaz Zielona Góra i finalista MS juniorů do 21 let měl velkou naději stát se divokou kartou pro letošní rok. A přání fanoušků Jana Kvěcha se splnilo. Jan bude v pátek i v sobotu reprezentovat Českou republiku v 2021 Anlas Czech Republic FIM Speedway Grand Prix s číslem šestnáct. V loňském roce byl druhým náhradníkem, a tak pro něho závod nebude úplnou novinkou. Jenže jako náhradník se svezl pouze jedenkrát, s číslem 16 se bude moci účastnit velkých bojů s elitními jezdci světa. 

Žádný český fanoušek by neměl vynechat tyto dva závody a maximálně podpořit mladého jezdce, který bude chtít v Praze získat co nejlepší výsledek. 

Vesty náhradníků budou patřit pražským juniorům Petru Chlupáčovi a Danielu Klímovi, kteří si prohodí čísla z pátku na sobotu. V pátek bude prvním náhradníkem Daniel Klíma, v sobotu pak Petr Chlupáč. Již mnohokrát se v seriálu FIM Speedway Grand Prix měli možnost ukázat i náhradníci a stejnou šanci mají i v letošním roce oni. 

Po sedmi letech se na SGP v Praze neobjeví Václav Milík, kterému se v loňském roce příliš nedařilo. Avšak na třetí místo z roku 2017, které přepsalo historii českého závodu SGP si bude pamatovat mnoho fanoušků. 

Vstupenky na pražskou Grand Prix jsou v dostání v síti Ticketportal.

Foto: Michal Kohout

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*