Greg Hancock definitivně ukončil kariéru

Greg Hancock se definitivně rozhodl ukončit svou kariéru. Chce se plně věnovat své rodině.

V květnu loňského roku čtyřnásobný mistr světa omezil svou kariéru z rodinných důvodů. Věnoval se pouze péči o svou vážně nemocnou manželku. „Během dvanácti měsíců mé nepřítomnosti na dráze jsem měl spoustu času přemýšlet o své kariéře. Závodil jsem na nejvyšší úrovni, vyhrál čtyřikrát mistrovství světa. Ten rok péče o mou ženu změnil můj život mnoha způsoby a získal jsem nový pohled. Jsem spokojen se svou sportovní kariérou a nyní nastal čas na novou kapitolu. Bylo velmi těžké učinit toto rozhodnutí, ale vím, že jsem se rozhodl správně“, oznámil Greg Hancock a oficiálně ohlásil konec své kariéry.

Greg Hancock je legendou ploché dráhy, bývalým čtyřnásobným mistrem světa a vícenásobným mistrem světa v USA. Narodil se v kalifornském Whittieru. Hancock se objevil ve všech sériích Grand Prix od roku 1995, kromě roku 2019, kdy se rozhodl být nablízku své ženě. V letech 2010 – 2018 jezdil švédskou ligu. Své plochodrážní úspěchy zaznamenával na všech frontách a vzhledem ke svému „čistému“ stylu jízdy si vysloužil titul „jezdec gentleman“. Jistě si ho také pamatujete jako zahraničního jezdce, který podporoval svou účastí v české extralize klub ze Mšena. Zcela jistě bude na závodních oválech fanouškům velmi chybět. Věříme, že rozhodnutí ukončit kariéru na ploché dráze pro něj bylo velmi těžké, ale řádně promyšlené a doufáme, že příznivci ploché dráhy ho budou potkávat na plochodrážních stadionech alespoň v roli diváka. Za naši redakci přejeme Gregovi a jeho rodině, ať je v životě potkávají již jenom samé hezké chvíle.

V Grand Prix jezdce nahradí Němec Martin Smolinski.

Foto: www.mcnews.com.au

1 Comment

  1. Greg Hancock … legenda, skvělý člověk… přítel všech co mají rádi plochou dráhu… odchází na vrcholu… se ctí… pro ten nejlepší důvod. Pro svoji ženu, která ho teď víc, nž kdy jindy potřebuje … pro své tři syny. Skvělý závodník, skvělý táta, skvělý manžel. Spousta lidí má ten dar být v něčem dobrý.. jen pár lidí má ten dar být dobrý ve více věcech. To, že Greg Hancock je a byl skvělý ve všem co dělal není jen dar. Je to obrázek toho, co cílevědomý člověk může dosáhnout, když se maximálně snaží, koncentruje a při tom všem zůstane normální a lidský. Měl jsem to štěstí, že jsem poznal spoustu skvělých lidí a spoustu skvělých závodníků. Z některých se stali i mí přátelé. Greg ale stojí strašně vysoko nad všemi. slušný, pokorný, férový, přátelský, milý člověk, který nikdy neváhal ani minutu a každému fandovi věnoval chvíli svého času, udělal si s každým fotku a s každým rád pohovořil. Jeho přezdívka byla GRIN… = úsměv.. To byl a je Greg Hancock. Vždy uměvavý, přátelský, milý…Prostě takový plochodrážní sluníčko(kář). Na světových oválech bude velmi chybět. Ale nesmutněme… mám takový pocit, že jméno Hancock se brzy na světových pódiích zase brzy objeví. Willbur Hancock? Billie Hancock? Karl Hancock? Synové minimálně v Kalifornii už nejsou neznámými jmény… A že by Greg ze světa ploché dráhy úplně zmizel?? Tomu snad nikdo nevěří… Já sám bych ho viděl v ešalonech činovníků FIM v naprosto čitelných barvách. Ať už se tenhle šampión rozhodne ve zbytku svého života rozhodne dělat cokoliv… Vězte, že to bude dělat skvěle. On totiž celý svůj život dělal skvěle všechno.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*