Hvězda Doyle, vítězství Milíka se Suchánkem a první závod Holuba po zranění

Dnes se na plzeňských Borech odjelo Mezinárodní mistrovství ČR dvojic. Horkým favoritem byl Australan Jason Doyle, kterému mohl zavařit snad jen Václav Milík. Nakonec měl Doyle soupeřů víc, než se mohlo zdát.

Dvojici Doyle-Simota se v první jízdě příliš nevedlo. Australana dokázal porazit Václav Milík a Zdeněk Simota nepřivezl jediný bod, neboť způsobil zastavení jízdy, kvůli pádu a byl vyloučen. Jak se v průběhu závodu ukázalo, Milík se stal jediným přemožitelem sympatického Australana. Skvěle si vedli v B skupině dvojice Franc-Smetana (který nahradil zraněného Kůse) a Štichauer-Holub coby tým Speedway Pro. Eduard Krčmář dvakrát startoval bez svého kolegy, jelikož Mariusz Puszakowski z těchto jízd odstoupil. A tak už bylo na konci základních jízd jasné, kdo se utká v jízdách dodatkových.

Tým ZP Pardubice 1 měl shodný počet bodů jako týmy Olymp Praha, PK Plzeň-HBC Vrates a Speedway Pro. Dvacet čtyři bodů protentokrát stačilo na postup do dodatkových jízd. V té první se utkali dvojice Milík-Suchánek a Franc-Smetana. Václav Milík projel cílem jako první, o postupu tak rozhodoval jeho parťák Tomáš Suchánek. Tomu se podařilo dojet na třetím místě a postup do finálové jízdy měla tato pardubická dvojice zajištěn. V druhé jízdě se představili Doyle se Simotou a Štichauer s Holubem. Možné Doylovi ambice na vítězství se zhroutili poté, co Zdeněk Simota upadl a z jízdy byl vyloučen. Ač Jason Doyle dokázal Štichauera s Holubem porazit, jeho 4 body na tým Speedway Pro, který si vyjel bodů 5, nestačily.

Do finálové jízdy proto postoupil tým Speedway Pro a ZP Pardubice 1. O nejnižší stupeň vítězů se rozjížděli v jízdě 23 tým Olymp Praha a PK Plzeň-HBC Vrates. Třiadvacátá jízda byla nejzajímavější jízdou celého závodu. Skvěle odstartoval Jason Doyle a usadil se na vedoucí pozici. “Mladý veterán” Josef Franc jel bezpečně na pozici druhé. Vše tedy rozhodoval souboj mezi Simotou a Smetanou. Už už to vypadalo, že na nejnižší stupeň vítězů vystoupí pražské duo, ale Zdeněk Simota dokázal Ondřeje Smetanu o půl kola předjet těsně před cílem.

Třetí příčka byla teda jasná, o vítězi rozhodovala poslední jízda. Milík se Suchánkem byli velkým favoritem na vítězství, ale týmu Speedway Pro také věřil nejeden fanoušek. Přesto byla pardubická dvojice ve finále silnější a dokázala porazit zkušeného Štichauera a pražského Holuba, který předvedl v Plzni po zranění oka skvělou formu.

Konečné výsledky:
1. ZP Pardubice 1 (Václav Milík a Tomáš Suchánek) 24 bodů + 6 + 7
2. Speedway Pro (Hynek Štichauer a Zdeněk Holub) 24 bodů + 5 + 2
3. PK Plzeň – HBC Vrates (Zdeněk Simota a Jason Doyle) 24 bodů + 4 + 6
4. Olymp Praha (Josef Franc a Ondřej Smetana) 24 bodů + 3 + 3
5. PDK Grepl Mšeno (Michal Dudek a Martin Málek) 18 bodů
6. AK 3ton Slaný (Eduard Krčmář a Mariusz Puszakowski) 18 bodů
7. AK Březolupy/AMK ZP Pardubice (Martin Gavenda a Patrik Mikel) 16 bodů
8. AK Markéta Praha (Filip Hájek a Jan Kvěch) 15 bodů
9. SC Žarnovica (Ján Mihálik a Jakub Valkovič) 9 bodů
10. PK Plzeň (Martin Mejtský a Radek Podhadský) 8 bodů

Fotografie z dnešního závodu naleznete na facebookové stránce Speedway News CZ

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*