Včerejší Extraligu vyhrál po rozjezdu tým z Pardubic

Včera se na stadionu Markéta v Praze uskutečnilo první kolo Extraligy družstev. Ve startovní listině nechyběla velká jména, mimo jiné například Anžejs Lebeděvs v pardubickém týmu. Závody byly velmi vyrovnané, jezdci si rozhodně nic nenechávali zadarmo a o vítězství musela nakonec rozhodnout dodatková jízda.

Krátce před šestou se všichni jezdci seřadili na startu při slavnostním nástupu. Následovala první jízda, ve které dominoval Mateusz Szczepaniak ze Slaného. Ve druhé jízdě předvedl skvělý souboj Lebeděvs, když na konci prvního kola předjel slánského Krčmáře. Třetí jízda patřila Adamovi Bednářovi, který se nebojí velkých soubojů, které jsou mnohdy na hranici bezpečnosti. První série končila čtvrtou jízdou, v které došlo na souboj Václava Milíka a Honzy Kvěcha. Vítězně ze souboje vyšel pardubický jezdec.

Petr Chlupáč, který byl s vestou číslo 17 na startovce Auto klubu Markéta se do závodu dostal již v šesté jízdě, kdy zaskočil za Daniela Klímu. Bohužel nestačil na Milíka ani Szczepaniaka a pro AKM přivezl jeden bod. V sedmé jízdě vyhrál suverénně Robert Chmiel. Ale osmá jízda stála za to! Jan Kvěch skvěle vystartoval a držel si prvenství, ale Lebeděvs se nechtěl s druhým místem smířit a atakoval Kvěcha ze všech stran. Útoky mu ale nevyšly a co víc, propadl se až na třetí příčku za Skupieńa.

V deváté jízdě měl Chlupáč šanci na reparát. Tentokrát nahradil Josefa France. A jízda mu vyšla o mnoho lépe, cílem před ním projel jen Václav Milík. I dvanáctá jízda byla pro fanoušky velkou podívanou. Hynek Štichauer měl velmi dobrý start, svou první pozici si držel poměrně dlouho, ale slánský jezdec vyčkával na vhodnou dobu…a ta přišla. Krčmář nakonec pardubického jezdce předjel a Slanému vyjel tři body. Ve třinácté jízdě byla využit joker, konkrétně pro Patryka Wojdyla, který ho proměnil v plném počtu. V jízdě čtrnácté velmi dobře startoval Josef Franc z domácího týmu, dostal se na chvíli před Lotyšana, ale Lebeděvs není lehkým soupeřem, což se ukázalo i tentokrát.

V jízdě s číslem šestnáct se sešly dva žolíci. První padl na Mateusze Szczepniaka a druhý na Jana Kvěcha. Dokonale ho proměnil polský jezdec, ale Jan Kvěch dovezl domácímu týmu druhé místo a tím pádem čtyři body.

Dvacátá jízda se zdála jako jízdou poslední, ale opak byl pravdou. Poslední jízda nevyšla pardubickému Milíkovi, který skončil až na místě třetím, a to značně zahýbalo kartami. Slaný a Pardubice měli na konci shodný počet bodů a rozhodnout měla dodatková jízda.

Ač Milíkovi dvacátá jízda nevyšla, dostal další šanci v rozjezdu a tam byl bezchybný. Přestože start měl lepší Szczepaniak, Milík využil svých zkušenosti, dostal se na první místo, které si udržel až do cíle. Tím zajistil Zlaté přilbě Pardubice první místo v úvodním závodě a tým má tak dobře nakročeno za titulem. Čekají nás však ještě tři závody, takže nic není rozhodnuto!

Výsledky:
1. AMK ZP Pardubice – 37+3 bodů
9 Matouš Kameník – 4 (2,0,0,2)
10 Václav Milík – 13 + 3 (3,3,3,3,1)
11 Anžejs Lebeděvs – 13 (3,1,3,3,3)
12 Hynek Štichauer – 7 (1,2,2,2,0)
19 Jan Jeníček – 0 (F)

2. AK Slaný – 37+2 bodů
5 Mateusz Szczepaniak – 16 (3,2,2,6,3)
6 Eduard Krčmář – 11 (2,2,3,1,3)
7 Robert Chmiel – 8 (0,3,2,1,2)
8 Bruno Belan – 2 (1,0,0,1)
18 Matěj Frýza – 0 (0)

3. Auto klub Markéta při PSK Olymp Praha – 32 bodů
1 Jan Kvěch – 12 (2,3,1,4,2)
2 Adam Bubba Bednář – 8 (3,1,1,3)
3 Daniel Klíma – 3 (1,1,1,0)
4 Josef Franc – 5 (2,1,2)
17 Petr Chlupáč – 4 (1,2,0,1)

4. Ebebe Liberec – 22 bodů
13 Tomasz Orwat – 2 (0,0,1,1,0)
14 Lars Skupień – 9 (0,2,3,2,2)
15 Jedrzej Chmura – 0 (0,0,0,0,R)
16 Patryk Wojdylo – 11 (1,3,0,6,1)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*