Sayfutdinov a Laguta se vrací

Zákaz ruských sportovců se dotkl i ploché dráhy, a to především Emila Sayfutdinova a Artema Laguty, kteří již léta žijí v Polsku a mají i polské občanství. Přesto zákaz platil i pro ně a jezdci postupně přemýšleli co bude dál. Emil Sayfutdinov se dokonce přiznal, že pokud by mu nebyl povolen start v další sezóně, přemýšlel o konci kariéry. A to by v případě ruské rakety byla pro plochou dráhu velká škoda!

Polské občanství jim nakonec pomohlo k tomu, aby si mohli udělat zkoušku na polskou licenci. V pondělí se ve Varšavě konala první letošní zkouška. Skládala se z teoretické části (praktická část by zrovna v tomto případě nedávala smysl) a zapojili se do ní tři jezdci – Artem Laguta, Emil Sayfutdinov a Kamil Nowacki. Zkouška se měla konat později, ale komise plochodrážního sportu se rozhodla termín posunout. Jezdec Betard Sparta Wrocław i jezdec For Nature Solutions Apator Toruń zkoušku úspěšně složili a tak jim nic nebrání závodit v PGE Ekstraliga jako polští jezdci. Do Mistrovství světa se však ani jeden z nich pro tuto sezonu samozřejmě nevrátí, návrat se týká jen polské extraligy.

Po vydání této novinky se začaly objevovat reakce fanoušků, které byly z větší části pozitivní. Fanouškům tyto dvě velké plochodrážní hvězdy na dráze prostě chybí!

Foto: fullnoise.com.au/

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*