Pojede se druhý závod Mistrovství ČR?

Fanoušky ploché dráhy, již po odvolaném závodě v Plzni, zajímala jedna důležitá zpráva – odjede se MČR jednotlivců nebo budou uznány výsledky z prvního závodu? Na to si budeme muset ještě chvíli počkat. Co by však znamenalo, kdyby se závod neodjel? Václav Milík by se stal letošním plochodrážním mistrem ČR po prvním závodě a Jan Kvěch by tím pádem nedostal šanci ještě zaútočit na titul – na Václava Milíka mu schází dva body.

15. dubna se ve Slaném uskutečnil první (a prozatím jediný) závod MČR jednotlivců, v němž byl neporazitelný Václav Milík. Jan Kvěch skončil na druhém místě a Eduard Krčmář na třetím. Po včerejším závodě v Liberci by se však diváci v Plzni mohli dočkat parádního souboje mezi pardubickým a pražským jezdcem, protože oba dva mají aktuálně nejlepší formu a jejich výkony jsou téměř vyrovnané. V současné chvíli je rozdíl mezi Václavem a Janem pouhé dva body, Eduard pak na pražského juniora ztrácí bod. Do hry by mohl vstoupit i Hynek Štichauer a Petr Chlupáč, kteří mají oba jedenáct bodů a mohli by ještě celkové stupně vítězů pozměnit.
O případném druhém závodě nemůže být řeč pro Josefa France, který se stále doléčuje se svým zraněním.

Zda-li Plzeň najde ještě jeden vhodný termín je prozatím ve hvězdách. Věříme, že se závod uskuteční a mistr bude korunován na plzeňských Borech.

Průběžné pořadí po prvním závodě:
1. Václav Milík – 15 bodů
2. Jan Kvěch – 13 bodů
3. Eduard Krčmář – 12 bodů
4. Hynek Štichauer – 11 bodů
5. Petr Chlupáč – 11 bodů
6. Daniel Klíma – 10 bodů
7. Josef Franc – 9 bodů
8. Martin Málek – 9 bodů
9. Jaroslav Vaníček – 8 bodů
10. Matěj Frýza – 5 bodů
11. Matouš Kameník – 5 bodů
12. Jaroslav Petrák – 4 body
13. Jan Jeníček – 4 body
14. Bruno Belan – 2 body
15. Jakub Exler – 2 body
16. Josef Černý – 0 bodů


Foto: Mirek Horáček

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*