MLT: Tisková konference proběhla dnes v klubu Lávka a poodkryla startovní listinu

Dnes v klubu Lávka v Praze se uskutečnila tisková konference Auto klubu Markéta. Přítomni byli Pavel Ondrašík, Tomáš Topinka, Jan Kvěch a Václav Milík. Úvodní slovo si vzal Pavel Ondrašík, který informoval o základních informací k Memoriálu Luboše Tomíčka. Odkryta pak byla Tomášem Topinkou některá jména, která budou tvořit startovní listinu.

Startovní listinu skládáme tak jako v minulých letech, aby ty závody měly dobrou úroveň, byly vidět bližší souboje a nebyli od sebe jezdci moc roztahaní. Chceme, aby mezi sebou kluci závodili,” nechal se slyšet Tomáš Topinka. „Mezi zahraničními jezdci je např. Mads Hansen, který pojede v Grand Prix Malille místo Michelsena, který se zranil. Máme rozjednané závodníky, které prozatím nechám beze jmen, abych nesliboval něco, co třeba ani nebude. Máme také závodníka, který aspiroval na mistra světa juniorů, ale pádem při závodech v Cardiffu a následným vyřazením ze závodů Francis Gusts už titul nezíská, ale kluky určitě při MLT potrápí,“ dodal pražský extraligový manažer. Také se vyjádřil k otázce, proč nekontaktoval zahraniční hvězdu, která by možná diváky více přitáhla. „O hvězdě jsme neuvažovali, protože vyrovnaná startovka je pro diváky atraktivnější, a o to nám jde především,“ vysvětlil celou situaci. „Navíc hvězdy typu Grand Prix zde máme na začátku sezony a budou je mít možnost diváci vidět i v příštím roce, při dvojzávod SGP a SGP2, proto není nutné je zvát i na Memoriál,“ doplnil Tomáše Topinku Pavel Ondrašík.

Volné zůstane nakonec jedno místo na listině, které bude tradičně připraveno pro vítěze ZP.
„Víceméně ty závodníci, co jsem dnes jmenoval jsou i účastníci přilby. Necháme si volné místo pro vítěze ZP, to se nechává každý rok,“ vysvětlil Topinka.
Václav: “My už tam ale místo máme,“ zavtipkoval pardubický rodák při pohledu na mladšího Kvěcha.

Slovo dostali také přítomní jezdci.
Teď jedeme závod v polský lize, chceme určitě postoupit do extraligy. Jinak nás nic výjimečného nečeká, až pak SEC v Pardubicích, kde se mi zatím vůbec nedařilo. Pak máme Zlatou přilbu a hurá na Tomíčka, který mi furt chybí. Určitě se budu snažit o výsledek a jsem rád, že jsem dostal příležitost na něm startovat. Ještě nás čeká poslední kolo české extraligy, kde nám pár podílů uteklo, ale přijedeme připravení na to vyhrát (ZP Pardubice),“ řekl přední český jezdec Václav Milík na otázku plánů v současné době.

Jak říkal Vašek, teď máme finále polské ligy, kde budeme rivalové. Pak nás čeká poslední kolo české extraligy v Liberci, kde máme ještě šanci vyhrát extraligu (AK Markéta Praha), ale bude to pro nás těžký. Budeme se snažit nasbírat tolik bodů, abychom to vyhráli. Pak mě čekají perný dny, tři dny v Pardubicích a v pondělí MLT, chtěl bych se na to připravit, protože jsou tam důležité závody pro mě. SEC pojedu poprvé, a ještě na domácí půdě, takže bych chtěl udělat pěkný výsledek. Potom už jen MČR dvojic v Kopřivnici a odvolaný mistrák, který se dnes v Plzni kvůli počasí nepojede,“ doplnil stejnou otázku Jan Kvěch.

Potvrzená jména na dnešní tiskové konferenci:
Levishyn Marko (Ukrajina)
Goret Steven (Francie)
Gusts Francis (Lotyšsko)
Kowalski Bartolomiej (Polsko)
Škorja Nick (Slovinsko)
Hansen Mads (Dánsko)
Castagna Michele Paco (Itálie)
Kvěch Jan (Česká republika)
Chlupáč Petr (Česká republika)
Krčmář Eduard (Česká republika)
Klíma Daniel (Česká republika)
Milík Václav (Česká republika)
Vaníček Jaroslav (Česká republika – náhradník)
Kameník Matouš (Česká republika – náhradník)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*