SGP Wroclaw: Téměř britské stupně vítězů

Nejkrásnější Grand Prix letošního roku. Tak by se dalo definovat další kolo MS v polské Vratislavy. O vyprodanosti informovaly již cedule na pokladně, která fungovala jen jako info centrum a prodej programů. A opravdu tomu bylo tak – stadion byl zaplněn do posledního místa, diváci (především fanoušci WTS) vytvořili perfektní atmosféru a závody neměly chybu. Tím, že většina fanoušků byla domácích, bylo jasné, že největší ovace patřily “domácím” jezdcům – Woffindenovi, Janowskimu, Bewleymu a divoké kartě Chugunovi. Velké zastoupení měl však i Bartosz Zmarzlik či Patryk Dudek.

Pro velkou radost fanoušků začal nejlépe závod Janowski, který po dvou jízdách neztratil jediný bod. Bylo vidět, že domácí trať velmi dobře zná. O bod méně měl po dvou jízdách Leon Madsen a Robert Lambert. Domácí karta se hned ve své první jízdě musela potýkat s vyloučením, které bylo pro přítomné diváky poměrně sporné. Ve druhém kole došlo k pádu Lebeděvse, v jeho blízkosti byl právě Gleb. Rozhodčí vyloučil Gleba, což přítomní diváci okomentovali nesouhlasným pískotem. Jason Doyle dostal ve třetí jízdě své první varování za letmý start. Nebyl však sám, v průběhu závodu se s cedulkou “warning” objevil i Lambert a Bewley.

Devátá jízda se opakovala celkem třikrát. Při prvním pokusu vystartoval nejlépe Lebeděvs, jenže ve třetím kolem ztratil Lindgren kontrolu nad svým motocyklem a upadl na dráhu. Z opakované jízdy byl proto vyloučen. V druhém startu této jízdy dopadl nejlépe Michelsen, ale jízda se opět nedokončila. Při ataku Lebeděvse z třetí pozice na druhou, kde jel Doyle došlo ke kontaktu a Australan upadl na dráhu. Jako viník byl označen Lotyš a z třetího startu deváté jízdy byl vyloučen. Třetí pokus již vyšel a přestože si připsal vítězství Michelsen, i pro Doyla se jednalo o “výhru”, protože z původního posledního místa v prvním startu si polepšil na druhé místo.

V jedenácté jízdě upadl vlastní vinou Jack Holder, který se tak tak vyhnul při pádu ostatním jezdcům. I tento pád se obešel bez zranění.

Po základní sérii jízd se do osmičky nejlepších probojovali 3 jezdci domácí Sparty Wroclaw – Woffinden, Bewley a Janowski. Dále pak také Madsen, Michelsen, Dudek, Zmarzlik a Lambert. Brit Bewley se do semifinále dostal díky dvěma vítězným jízdám, protože Fredrik Lindgren měl stejný počet bodů, ale vítězství jen jedno.

Z prvního semifinále postoupil Janowski a Madsen, z druhého pak Bewley a Lambert. Celý stadion byl na nohou když jezdci vjížděli na start finálové jízdy. Úkol byl jediný – hnát svým suportem polského jezdce za vítězstvím. Jenže bohužel, právě finálová jízda Janowskimu vůbec nevyšla a nakonec skončil na posledním místě. Naopak Dan Bewley, který se sotva dostal do semifinále ve finálové jízdě zazářil. Druhý dojel Madsen a třetí místo patřilo Lambertovi.

Závod ukončila laserová show spolu s ohňostrojem a perfektním vystoupením polské houslistky, která celkový dojem z této show podtrhla.

Výsledky:
1. Daniel Bewley – 14 (3,0,1,1,3,3,3)
2. Leon Madsen – 16 (3,2,2,2,3,2,2)
3. Robert Lambert – 14 (2,3,3,2,1,2,1)
4. Maciej Janowski – 14 (2,3,1,3,2,3,0)
5. Bartosz Zmarzlik – 12 (3,1,2,3,2,1)
6. Patryk Dudek – 11 (2,1,3,1,3,1)
7. Tai Woffinden – 11 (1,3,2,2,3,0)
8. Mikkel Michelsen – 9 (3,1,3,2,0,0)
9. Fredrik Lindgren – 8 (1,2,Fd,3,2)
10. Gleb Chugunov – 6 (d,2,0,3,1)
11. Jack Holder – 5 (1,3,Fd,0,1)
12. Martin Vaculík – 4 (0,0,3,1,0)
13. Jason Doyle – 4 (0,0,2,0,2)
14. Paweł Przedpełski – 4 (0,2,1,0,1)
15. Max Fricke – 4 (2,1,0,1,0)
16. Andžejs Lebeděvs – 1 (1,0,d,0,0)
17. Bartłomiej Kowalski – nestartoval
18. Wiktor Przyjemski – nestartoval

Foto: vlastní

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*