Vyhlášení ankety Zlatý volant se zúčastnil i Fittipaldi

Přestože se nejedná o plochodrážního jezdce, není fanouška motosportu, který by neznal legendárního jezdce formule 1 – Emersona Fittipaldiho. Ten svou přítomností pozvedl akci Zlatý volant ještě na vyšší úroveň. Do Prahy, budovy Autoklubu ČR, přijel převzít ocenění Osobnost světového motorsportu v kategorii automobilů.

Mým dobrým přítelem je Giacomo Agostini, který dostal ocenění před dvěma lety, pak jména jako Mika Hakinen, Michael Schumacher, Hans Stuck a další slavní šampioni. Být v takové společnosti je skvělé a je to pro mě velká čest,“ říká dnes pětasedmdesátiletý pilot F1. 

Na slavnostním galavečeru, ale převzali ocenění i nejlepší současní čeští závodníci. Prestižní cenu v kategorii automobilů získal dakarský jezdec Martin Macík. Kategorii motocyklů ovládl další úspěšný účastník dakarské rally, Martin Michek. Cenu Elišky Junkové získala Gabriela Jílková a talentem roku byl zvolen Erik Cais.

Ocenění Zlatá řídítka pro nejlepšího jezdce v kategorii motocyklů putovalo za Martinem Michkem, který svým loňským desátým místem vyrovnal nejlepší výkon českého motorkáře v historii Rallye Dakar a se sedmi národními tituly a dvěma tituly mistra Evropy je nejúspěšnějším českým motokrosovým jezdcem za dobu existence samostatné České republiky.

Anketa Zlatý Volant je nejstarší českou motoristickou anketou a existuje již od roku 1976. Trofej v rámci ankety v minulosti již převzali jezdci jako Michael Schumacher, Mika Hakkinen, David Coulthard a mnozí další. O vítězích rozhoduje společné hlasování veřejnosti a odborné poroty. Kompletní výsledky 45. ročníku, včetně pořadí všech nominovaných, zveřejní pořadatel na webu ankety www.zlatyvolant.cz v průběhu následujících dní.

Všem oceněným sportovcům gratulujeme!

Zdroj a foto: Autoklub ČR

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*