MS ledy: Sankce proti ruským sportovcům pokračují, ale Češi nastupují

Artem Laguta se nyní potýká s problémem ze strany Ruska. Rusko zakázalo Lagutovi a Vadimu Tarasenkovi soutěžit v ruských závodech, být součástí ruské reprezentace, zrušilo povolení startů na mezinárodní soutěže i ligy a dokonce jim zrušilo i národní licenci. To vše prý kvůli příspěvkům na sociální sítí, které údajně poškodily čest a důstojnost ruského prezidenta a Ruské federace.

Sankce proti Rusku se však dotýkají i rozjetého světového šampionátu na ledové ploché dráze. Ve finále Mistrovství světa pod názvem “Ice Speedway Gladiators Championship” v nizozemském Heerenveenu ruské závodníky také neuvidíme. FIM za vyloučené sportovce dosadila do startovní listinu i dva české jezdce Andreje Diviše a Jiřího Wildta. Rusové přitom prozatím dominovali šampionátu. Na prvním místě byl Nikita Bogdanov, druhé místo patřilo Igoru Kononovovi, třetí místo Dimitriovi Koltakovovi a čtvrté Dimitriovi Khomitchevovi

Na pátém místě je nyní německý závodník Johann Weber, který by tam mohl mít naděje na mistrovský titul. Lukáš Hutla je prozatím na 14. místě. 

Startovní listina:
1 Lukáš Hutla
2 Max Koivula
3 Jesper Iwema
4 Jimmy Hornell
5 Lucas Bauer
6 Niek Schaap
7 Martin Haarahlitunen
8 Franz Mayerbuchler
9 Andrej Diviš
10 Franz Zorn
11 Johann Weber
12 Joakim Soderström
13 Ove Ledström
14 Jiří Wildt
15 Harald Simon
16 Aki Ala Riihimaki
17 Joe Seatre
18 Michal Knapp

Foto: Autoklub ČR

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*