Filmy o ploché dráze začínají znovu nabírat směr

Není plochodrážního fanouška, který by neznal filmy sedmdesátých let – Můj brácha má prima bráchu a Brácha za všechny peníze. Hlavní postavou byl plochodrážní jezdec Jan Pavelka. Ve filmu bylo několik záběrů přímo ze závodů, a tak každý mohl hádat kde závody jsou a kdo je skutečně za řídítky plochodrážních strojů. Fanoušci tenkrát plnili stadiony po celé České republice a film toto jen podpořil. 

Ale uběhla velká doba a plochá dráha se tématem k filmu již nestala, i když určité zmínky o ploché dráze byly i  v novodobých filmech (např. Signál). Plochá dráha se stala také hlavním tématem videoklipu kapely You me at Six k písni Fresh Start Fever (odkaz ZDE)

Nyní je však vše jinak. V Čechách se chystá film o životě Evžena Erbana a v Polsku má za sebou premiéru film Żużel. 

Evžen Erban po těžké nehodě bojoval o život, ale dokázal se se svým osudem vyrovnat a na svítkovský ovál láká každoročně ty nejlepší plochodrážníky světa. Životní příběh nadchl tvůrce filmu a o životě Evžena Erbana nyní začíná vznikat film, jehož první klapka by měla padnout v letošním roce. Těšíte se na film? A již jste viděli polský film Zuzel?

Foto: kurzy.cz

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*