SGP Wroclaw: Bartosz Zmarzlik ukázal, že mu wroclawská dráha sedí

V sobotu se na wroclawském olympijském stadionu sešlo ještě o trochu více fanoušků než v pátek. Většina přítomných doufala v zopakování skvělého výkonu Macieje Janowskiho z pátečního večera. Přestože předpovědi počasí hlásily občasné deště, naštěstí se nevyplnily a opět nad stadionem svítilo slunce. Byla by chyba nezmínit závěrečnou laserovou show s ohňostrojem, která byla naprosto famózní podívanou. Skvělá show uzavřela perfektní wroclawský víkend, který nejlépe dopadl pro Bartosze Zmarzlika. Přesto si prvenství v celkovém hodnocení zvládl udržet Maciej Janowski s 66 body, ale stejný bodový zisk má i Artem Laguta. Bartek zaostává pouze třemi body nad touto dvojicí a Emil Sayfutdinov má prozatím čtvrtou pozici s 58 body. 

Sobotní závod začal velmi dobře pro Artema Lagutu, Bartosze Zmarzlika, Leona Madsena, Macieje Janowskiho, ale i Taie Woffindena, kterému se při páteční rundě vůbec nedařilo. Dobře začal ve své první jízdě i Martin Vaculík a připsal si tak první tři body. Ty bohužel byly poslední, protože pak už se jen trápil a do semifinále se nedostal. Před semifinále to bylo vše ještě velmi napínavé. Bartosz, Artem, Leon, Tai, Maciej a Robert měli postup do semifinálových kol jistý, ale pak zde byli také sedmibodový jezdci, konkrétně Emil Sayfutdinov, Max Fricke, Fredrik Lindgren a Jason Doyle. Jason z možnosti postupu do semifinále vypadl, neb neměl na svém kontě žádné vítězství a navíc měl jedno vyloučení za letmý start (2x warning). Fredrik byl na tom o něco lépe, jedno vítězství si připsal, ale to také Max Fricke. Rozhodovat se tak muselo podle společné jízdy, v které dopadl lépe právě Australan. Emil Sayfutdinov si postup zajistil dvěma vítězstvími. 

Do prvního semifinále postoupil Tai Woffinden, Robert Lambert, Leon Madsen a Emil Sayfutdinov. Dobře vystartoval Leon Madsen, který si svou pozici udržel až do konce rozjížďky, Emil bojoval o finále co to dalo, dokonce jeden čas byl na druhé příčce a finále měl nadosah, ale svou pozici nedokázal udržet a tak se do finále dostal Tai Woffinden. 

Druhé semifinále přivítalo Artema Lagutu, Macieje Janowskiho, Bartosze Zmarzlika a Maxe Frickeho. Nebylo to šťastná jízda pro Macieje a jeho fanoušky. Vůbec se mu nepodařil start a ztrátu již nezvládl dohnat. Laguta měl výborný start, ale Bartosz ho o vedoucí roli připravil. Přesto dojel druhý  a dalšími finalisty byl Zmazlik a Laguta. Fricke dojel třetí a Janowski čtvrtý. 

Finále bylo opravdu dramatické! Artem Laguta se dostal na vedoucí pozici, skvěle dokázal odolávat útokům Barteka Zmarzlika, ale to co se stalo těsně před cílovou páskou nemělo obdoby. Artem Laguta si zřejmě myslel, že má vítězství jisté, ale Bartosz Zmarzlik mu ukázal, že závodit se má až do posledních centimetrů! Těsně před startem se před něho dostal a o kousek předního kola byl v cíli dříve než ruský závodník. Polský jezdec tak mohl slavit druhé vítězství v polském městě “trpaslíků”. Třetí dojel Leon Madsen.

Na skvělou finálovou jízdu se můžete podívat ZDE

1. Bartosz Zmarzlik – 18 (2,2,2,3,3,3,3) 
2. Artem Laguta – 17 (3,2,3,3,2,2,2) 
3. Leon Madsen – 15 (2,2,2,3,2,3,1) 
4. Tai Woffinden – 16 (3,3,3,2,3,2,0) 
5. Emil Sayfutdinov – 8 (1,3,0,3,0,1) 
6. Max Fricke – 8 (1,0,3,1,2,1)
7. Maciej Janowski – 10 (3,1,3,2,1,0)
8. Robert Lambert – 9 (1,3,1,2,2,0)
9. Fredrik Lindgren – 7 (0,3,2,1,1) 
10. Jason Doyle – 7 (2,1,2,2,T) 
11. Martin Vaculík – 5 (3,1,0,0,1) 
12. Gleb Chugunov – 5 (1,0,1,d,3) 
13. Anders Thomsen – 4 (0,0,1,0,3)
14. Oliver Berntzon – 4 (2,1,0,1,0) 
15. Matej Žagar – 4 (0,2,1,0,1) 
16. Krzysztof Kasprzak – 1 (0,0,0,1,0) 
17. Tobiasz Musielak – 0 (T)
18. Bartłomiej Kowalski – 0 (0)

Foto: Tomasz Przybylski

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*