Závod Challenge seriálu SEC se pojede v Pardubicích!

Pan Petr Moravec dnes informoval o změně v rámci seriálu SEC (Speedway Euro Championship). České fanoušky jistě potěší, že se závod Challenge uskuteční v České republice!

Kompletní zpráva:
Situace v celé Evropě se lepší, jednotlivé segmenty lidské činnosti se pomalu otvírají. Nikoli však tak jak bychom si asi představovali. V jednu chvíli byla Česká republika tou úplně nejhorší Covid zemí. To už je v tuto chvíli není pravda a začíná prostor i pro trochu normálnější život. Samozřejmě k normálu to bude mít podle všeho ještě hodně daleko, ale přeci.

Ve světě plochých drah se zatím pravidelně jezdí v Polsku a Dánsku, sezóna odstartovala v Itálii a v úterý 4. května i v České republice. Možná, že v nejbližších dnech se začne jezdit i v Lotyšsku, Anglii a Maďarsku. Covid zatím nepustí do závodní činnosti ve Slovinsku. Proto tamní pořadatel v Kršku musel stejně jako v loňském roce zrušit závod SEC Challenge. Finále Speedway Euro Championship má být vrcholem sezóny a nikomu se nechce druhý rok po sobě do bojů o nejlepšího jezdce Evropy posílat pouze jezdce vybrané od stolu. Chybí tomu prvek spravedlnosti. Rozhodli jsme se vzhledem k našim přátelským vztahům s mezinárodní motocyklovou federací a po dohodě s ní tento závod uspořádat v Pardubicích. Pravda, zatím do hlediště v tuto chvíli nemohou příznivci, ale do závodu, který se uskuteční 22. května je prostor na vyjednávání. V každém případě už by ve školách měli být děti a mohlo by se nám podařit nějaké ty diváky do hlediště dostat. Uděláme pro to maximum. Protože sport by měl být především pro diváky.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*