Antonio Lindbäck oznámil svůj odchod

Po těžké sezóně 2020 se švédská plochodrážní hvězda Lindbäck chystá hledat novou výzvu. Ke svému příspěvku na facebooku napsal „Nyní je čas na novou kapitolu mého života. Po 20 letech jako elitní jezdec jsem se rozhodl skončit.“

Musím říci, že rok 2020 byl speciální. U mě byly neúspěchy častější než úspěchy. Toto mě donutilo přemýšlet o mé budoucnosti. Odpovědi, na jejichž základě jsem se rozhodl, byly, že teď chci dělat něco jiného. Jsem šťastný a hrdý na to, čeho jsem dosáhl během své kariéry plochodrážního jezdce. Nemohl jsem si přát lepší konec, než vyhrát zlato se svým klubem Masarna. Plochodrážní sport byl velkou součástí mého života a vždy mi bude blízký. Nyní se těším na čas strávený s mou rodinou, běžné činnost jako je doprovázení dětí do školy nebo na víkendový odpočinek, který jsem nyní díky závodům neměl. Bude mi chybět dráha, vůně methylu, adrenalin, který stoupá, když vyletí startovní páska a radost fanoušků, když se mi dařilo.

Antonio Lindbäck se narodil v Brazílii, jako mladý chlapec se přestěhoval do Švédska a stal se jedním z nejvýraznějších plochodrážních talentů. Debutoval v roce 2004 nejprve divokou jízdou v seriálu Speedway Grand Prix. V roce 2004 se stal mistrem Evropy do 19 let a v roce 2005 skandinávským šampionem do 21 let. V letech 2012 a 2016 se umístil na nejlepším sedmém místě v seriálu Speedway Grand Prix a tuto nejvyšší soutěž se mu podařilo také třikrát vyhrát, a to v roce 2012 ve dvou kolech v Terenzanu a v Toruni a v roce 2016 stanul na stupni vítězů v Cardiffu. V letech 2004 a 2015 se stal vítězem Speedway World Cup. Před závěrečným kolem SGP 2007 v Gelsenkirchenu bylo oznámeno, že se Lindbäck rozhodl odejít z plochodrážního světa, ale v roce 2008 se rozhodl pro návrat a začal ve druhé švédské lize. V profesionální kariéře pak pokračoval od roku 2009 až do současnosti. 

Zdroj: speedwaygp.com
Foto: vlt.se

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*