Dnešním dnem startuje letošní Extraliga družstev

Konečně se plochodrážní fanoušci dočkali! Extraliga družstev se vrací na české ovály, ač netradičně startuje až v září. První závod se uskuteční na plochodrážním stadionu ve Slaném, a to dnes 9. září od 17 hodin. Domácí tým se představí se svou domácí hvězdou a novým mistrem ČR Eduardem Krčmářem, Jakubem Jamrogem, Zdeňkem Simotou, Martinem Málkem a Janem Mackem na pozici juniora. 

Stejně jako v předchozím roce i letos startuje pražský tým kompletně v české sestavě. Manažer Tomáš Topinka si od toho slibuje zvyšující se výkonnost pražských jezdců, a to nejen těch, co jsou v týmu AK Markéta Praha, ale také těch, kteří hostují v jiném klubu. Pražští jezdci totiž značně posílí klub SC Interteam, kde doplní Daniela Bewleyho. Na juniorské pozici bude Daniel Klíma, dále pak Filip Hájek a Zdeněk Holub. 

Pardubičtí sází na zahraniční eso Andžejse Lebeděvse, domácího Hnyka Štichauera a Jaroslava Petráka a také na Jakuba Valkoviče. Václav Milík se na startu neukáže, kvůli povinnostem v polském Rybniku. AMK ZP Pardubice tak velice řeší absenci závodníků, Daniel Šilhán také nenastoupí neb je zraněn. 

Šanci na vítězství mají všechny týmy, pražský tým už loni dokázal, že vyhrát se dá i s plně českým obsazením. Na druhou stranu zahraniční cizinci bodují téměř vždy a když je podpoří domácí jezdci, může být na drama závodu zaděláno. Rozhodně stojí za to do Slaného zajet a užít si první závod Extraligy družstev v letošní sezóně!

AK Slaný
1 Eduard Krčmář
2 Jan Macek
3 Martin Málek
4 Zdeněk Simota
17 Jakub Jamrog

AK Markéta Praha
5 Josef Franc
6 Ondřej Smetana
7 Pavel Kuchař
8 Petr Chlupáč
18 Jak Kvěch

SC Interteam
9 Daniel Klíma
10 Filip Hájek
11 Daniel Bewley
12 Zdeněk Holub
19 –neobsazeno–

AMK ZP Pardubice
13 Andžejs Lebeděvs
14 Hynek Štichauer
15 Jakub Valkovič
16 Jaroslav Petrák
20 –neobsazeno–

Foto: FB Speedway Pro

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*