Divoké karty pro 2020 FIM Speedway Grand Prix rozdány

AKTUALIZOVÁNO! V sobotu se odjelo poslední Grand Prix letošní sezóny a byl korunován nový mistr světa, Bartosz Zmarzlik, teprve třetí polský jezdec, který tohoto úspěchu dosáhl. A již v neděli byly odtajněny divoké karty pro následující rok, které doplní startovní listinu. Ale nekonala se žádná velká změna. 

Divokou kartu získal Tai Woffinden, který kvůli zranění vynechal 2 závody a celkově skončil na třináctém místě. Účast jezdce z Velké Británie se očekávala, a tak Tai nebyl velkým překvapením. Očekávala se divoká karta i pro Grega Hancocka, který se letošního ročníku neúčastnil kvůli zdravotním komplikacím jeho ženy. Příští rok však Greg oslaví již 50. narozeniny a někteří fanoušci tvrdí, že je čas ze šampionátu odejít.

Třetí divokou kartu získal Artem Laguta a poslední místo obsadil Antonio Lindbäck. A v diskuzích se opět strhla velká vlna komentářů, zejména kvůli poslednímu zmíněnému. Fanoušci hledají vysvětlení u švédského závodníka, neboť za poslední dva roky neskončil v top osmičce. Podařilo se mu to v roce 2016 a 2012. Od té doby v šampionátu příliš nezářil. Určitě patří mezi kvalitní jezdce, ale Speedway Grand Prix se tímto způsobem vůbec nemění, nedává příležitost dalším jezdcům k prosazení se. 

Fanoušci se na diskuzích také shodují na tom, že by startovní listina měla být pozměněna, kvalitních jezdců je ve světě mnoho, zmiňován byl nejvíce například Mikkel Michelsen, letošní evropský mistr. Několikrát se opakovalo také jméno Maksym Drabik, jakožto mistr světa juniorů pro letošní rok nebo Bartosz Smektała, který se umí vyrovnat i zkušenějším závodníkům. I jméno Anders Thomsen proběhlo diskuzí fanoušků. Všichni zmínění, až na Maksyma Drabika, však budou v roli náhradníků. Prvním náhradníkem bude Němec Martin Smolinski. Šestici náhradníků pak uzavře Pontus Aspgren a Dimitri Berge.

Každopádně karty jsou rozdány a startovní listina na další sezónu je již uzavřena:
#95 Bartosz Zmarzlik
#30 Leon Madsen
#89 Emil Sayfutdinov
#66 Fredrik Lindgren
#54 Martin Vaculík
#71 Maciej Janowski 
#69 Jason Doyle
#692 Patryk Dudek

#55 Matej Žagar
#88 Niels Kristian Iversen
#46 Max Fricke

#108 Tai Woffinden
#45 Greg Hancock
#222 Artem Laguta
#85 Antonio Lindbäck 

Náhradníci:
Martin Smolinski 
Mikkel Michelsen 
Bartosz Smektala
Anders Thomsen
Pontus Aspgren 
Dimitri Berge 

Foto: mcnews.com.au
Zdroj: FIM Speedway Grand Prix

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*