Zlatá přilba finišuje startovní listinu

Tisková konference k 71. ročníku Zlaté přilby města Pardubic mimo jiné zveřejnila jména prvních závodníků, kteří jsou pro tradiční významný podnik potvrzeni. Potvrzeno je 28 závodníků, u dalších se čeká na potvrzení a podpis smlouvy. Loňský ročník oslavoval 70. ročník Zlaté přilby, letos bude opět jubilejní rok, a to především proto, že letošní rok bude 90 let od prvního závodu (v minulosti musela být tradice několikrát přerušena).

Přijede i loňský vítěz Jason Doyle, chybět nebude ani Matej Žagar, Martin Vaculík či Patryk Dudek, kteří budou mít do Pardubic cestu přímo z polské Toruně, kde se v sobotu odjede poslední závod Speedway Grand Prix. Závodu se s určitostí nezúčastní Emil Sayfutdinov. Chybět nebude německá hvězda Martin Smolinski či miláček slovenského, ale i českého publika Martin Vaculík. 

Z českých závodníků bude chybět Eduard Krčmář, který pojede polskou baráž. Naopak nebude chybět Josef Franc, Zdeněk Holub, Jan Kvěch, Zdeněk Simota, Ondřej Smetana, Hynek Štichauer a samozřejmě matador ploché dráhy Jaroslav Petrák, a to opět jako první náhradník. Na start nastoupí i vítěz z roku 2017 Václav Milík, který už ví, jaký je to pocit nasadit si zlatý skvost na hlavu. Pořadatelé by rádi znali kompletní listinu již příští týden.

Potvrzená jména:
Jason Doyle (AUS)
Jack Holder (AUS)
Chris Holder (AUS)
Jurica Pavlic (CRO)
Kenneth Bjerre (DEN)
Timo Lahti (FIN)
Chris Harris (GBR)
Max Dilger (GER)
Michael Härtel (GER)
Martin Smolinski (GER)
Kevin Wölbert (GER)
Norbert Magosi (HUN)
Paco Castagna (ITA)
Nicolas Covatti (ITA)
Patryk Dudek (POL)
Rune Holta (POL)
Gleb Chugunov (RUS)
Matic Ivačič (SLO)
Matej Žagar (SLO)
Martin Vaculík (SVK)
Pontus Aspgren (SWE)
Josef Franc (CZE)
Zdeněk Holub (CZE)
Jan Kvěch (CZE)
Václav Milík (CZE)
Zdeněk Simota (CZE)
Ondřej Smetana (CZE)
Hynek Štichauer (CZE)
Jaroslav Petrák (CZE)

Zdroj: zlataprilba.cz
Foto: Petr Makušev

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*